Barış Gezici MANİSA (İHA) -
AK Parti Akhisar İlçe binasından yapılan basın açıklamasında 6 yıllık görevi geride bıraktığını ifade eden İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit yakın zamanda yapılacak olan kongrede tekrar aday olmayacağını, ancak partiyle bağlarını koparmadan hizmetlerinin devam edeceğinin altını çizdi.
Şenyiğit yaptığı basın açıklamasında, “AK Parti kurulduğu günden bu yana her zaman büyüyen Türkiye için elinden gelenin en iyisini yaptı ve yapmaya devam ediyor Bizde kurulduğu günden bu yana bu kutlu davanın bir neferi olma şerefine erdik. Kasım 2011 yılında çok kıymetli AK Parti delegelerin oylarıyla ilçe başkanı olduğum günden beri tüm ekip arkadaşlarımla birlikte Akhisar’da partimize yakışır şekilde, aldığımız bayrağı daha da yukarıya taşımak için tüm iyi niyetimiz ve gayretimizle çalıştık. İlçe Başkanlığı yapmış olduğum yaklaşık altı yıl boyunca iki genel seçim bir yerel seçim iki referandum bir cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere altı seçim geçirdik. Bu seçimlerde partimizin çizgisi ile doğru orantılı oy grafiği sergileyerek teşkilatımızı en iyi şekilde temsil ettik." dedi.
Aday olmama kararını bundan 9 ay önce aldığını ve bunu il başkanı ve parti koordinatörü ile daha önce paylaştığının altını çizen Şenyiğit, "Aldığım kararın şehrim, şahsım ve tüm yol arkadaşlarım için hayırlı olmasını temenni ederim. Aldığım karar ile kongre günü bayrağı genel merkezimizin göstermiş olacağı bir başka arkadaşıma devretmiş olacağım. Her zaman olduğu gibi inşallah kongrelerimizi birlik ve beraberlik içerisinde partimize yakışır şekilde gerçekleştireceğiz. Bundan sonra partimiz içinde ilk görevim yeni başkanımıza en büyük desteği vermek olacaktır. Onun bu bayrağı daha yukarı taşıması noktasında elimden geleni yapacağım. Kutlu yürüyüşümüzün mimarı olan beni bu göreve layık gören başta genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakanımız Binali Yıldırım'a bana böylesine bir onuru yaşattıkları için şükran borçluyum." diyerek partide birlikte çalıştığı arkadaşlarına teşekkür etti.
(BG-SC)

Editör: TE Bilişim