AK Parti ve MHP arasında yapılan ittifak görüşmeleri sonrasında AK Parti, Kars, Iğdır ve Kırklareli adaylarını geri çekti. MHP ise Burdur, Çanakkale ve Sinop'ta adaylarını geri çekti.
İttifak kapsamında Söğüt de MHP ye bırakıldı. Bilecik'in Söğüt ilçesinde AK Parti adayını MHP lehine geri çekti. Söğüt'te 2014 yerel seçimlerinde de MHP kazanmış ancak daha sonra Belediye Başkanı Halil Aydoğdu İYİ Parti'ye katılmıştı.
ÖZHASEKİ SİNYALİ VERMİŞTİ
AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özhaseki, Cumhur İttifakı'nda yer alan MHP ve AK Parti'nin ayrı ayrı seçime girdiği illerde başka bir partinin kazanma ihtimali olması durumunda bir adayın çekileceğini duyurmuştu.
KARAÇANTA'NIN İSTİFA İSTENMİŞTİ
MHP yönetimi, Kars'ın mevcut belediye başkanı Murtaza Karaçanta'nın istifasını istemişti. MHP, istifa isteğine gerekçe olarak da Karaçanta'nın, "Partinin saygınlığına halel getirmesini" göstermişti.
MHP'den gelen talep üzerine istifa eden Karaçanta, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Sayın Genel Başkanımızın talimatlarıyla mensubu olduğum, bundan sonra da asla ülkücü olmamdan, milliyetçi olmamdan onur duyduğum daha doğrusu sevdam diyeceğim partimden istifa ettim. Bundan sonraki süreçte de tabi ki Türk milliyetçiliği ruhum devam edecek. Ama belediye başkanlığı görevime bir süre bağımsız olarak devam edeceğim. Kars halkı bilmeli ki Belediye Başkanları Murtaza Karaçanta dimdik ayaktadır. Çalışan personelleriyle, belediye başkan yardımcılarıyla, tüm personelleriyle Kars halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Görevimizin başındayız. Mensubu olduğum partiden istifa ettim, bağımsız olarak görevime devam edeceğim."
HABERLER.COM

Editör: TE Bilişim