Ak Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Türkiye’nin bir yerel seçim sürecine girdiğini ancak Manisa’nın bu seçime biraz buruk girdiğini açıkladı. Katıöz, “Buna rağmen Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Manisa Büyükşehir olarak ittifaka bırakıldı. Yunusemre’de çok dedikodu üretildi. Ama netice itibariyle genel merkezimiz Yunusemre’de Mehmet Çerçi ile yola devam dedi. Başkanımız ilk 5 yıllık döneminde güzel işlere imza attı. Yeni 5 yıllık dönemde de güzel işlere imza atacaktır. Hayırlı olsun” dedi. 
Yunusemre Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Çerçi,  31 Mart itibariyle 5 yıllık dönemi tamamladıklarını kaydetti. Olmayan bir belediye kurduklarını açıklayan Çerçi, “2014 yılında halkımızın teveccühüyle. Genel başkanımızın bizi buraya uygun görmesiyle belediye başkanlığına aday olarak seçimlere girdik. Başarılı bir performans sonrasında seçimleri kazandık. Belediye başkanı olduktan sonra Türkiye’nin en güçlü belediyelerinden birini kurduk. Çok büyük projeleri hizmete geçirdik. Projelerimiz ortada. Yunusemre Belediyesi pek çok alanda Türkiye’ye örnek olmuş bir belediye projeleriyle. Gönül belediyeciliği alanında Türkiye’nin en başarılı belediye ödülünü almış bir belediyedir. Bu başarıda emeği geçenleri alkışlıyorum. ” dedi. 

Aday adaylığı sürecinde değişik spelükasyonların yapıldığını belirten Çerçi, “Buralara kendisini uygun gören, kendini belediye başkan adayı görmek isteyen farklı arkadaşlarımız olabilir, hepsine saygıyla bakıyoruz. Bizlerde bir gün bu emaneti birilerine teslim edeceğiz. Kimse koltukta baki değildir. Önemli olan eser bırakmaktık, iz bırakmaktık, önemli olan gönüllere girebilmektir. Hamdolsun bu 5 yıllık süreç içerisinde halkımızın gönlünde yer bıraktığımızı düşünüyoruz. Süreç kaldığı yerden devam edecek.” diye konuştu. 
Çerçi sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel başkanımız gönül belediyeciliğine önem veriyor. Biz de başta kadın dedik, yaşlı dedik, genç, engelli dedik bu dezavantajlı kesimlere el uzattık. Onlarca proje yaptık, başarılı olduk. İnşallah 31 Mart’taki seçimlerde en büyük başarıyı yakalayacağımıza yürekten inanıyorum. Görülmemiş bir başarı olacak. Açık ara bir farkla Yunusemre Belediyesi Ak Parti tarafından alınacaktır. Rabbimize, halkımıza, teşkilatımıza güveniyoruz. Adaylığımız ilçemize, Manisa’mıza, ülkemize hayırlı olsun. Durmak yok hizmete devam” 
Manisa, Mersin ve Adana’nın ittifak kapsamında MHP’ye bırakıldığını ifade eden Çerçi, Cumhur İttifakının milletin geleceği adına, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekası adına çok önemli olduğunu kaydetti. Çerçi, Cumhur ittifakının Manisa’da en yüksek oyu alacağını belirterek, ittifak içerisinde yer alan partilerle birlikte çalışacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim