Manisa Büyükşehir Belediyesi kapsamlı ve radikal bir adım attı. Tam da seçim öncesi bu adımı atmak kolay değil. Şehrin ana arterlerine otopark yasağı getirildi ve tek şerit uygulaması başladı. İzmir Caddesi, yani Karaköy ile şehrin ana damarı sayılan 8 Eylül, yani Doğu caddesi olarak bildiğimiz güzergahın da bir bölümü tek şeride dönüşüyor. Yol boyunca otopark yasak.
Bu kararı almak seçim öncesi risk taşıyor. Bu bağlamda bakıldığında Büyükşehir Belediyesi çok cesur bir adım attı.
Yanlış mı yaptı?
Birilerinin ulaşım sorununu çözmek için radikal bir adım atması gerekiyordu. Manisa’nın bir ucundan bir ucuna gitmek 45-50 dakika sürüyorsa, bu bir sorundur ve çözülmesi gerekir. Büyükşehir bu açıdan doğru yaptı.
En azından denemek zorundaydı.
Ancak zamanlama açısından yanlış yapıldı. Sistemin nasıl işlediğini, en azından deneme sürecini okullar kapandıktan sonra denemek riski en aza indirebilirdi.  
Yeni sistemin artılarını eksilerini görmek için zamana ihtiyaç var. Ama seçimlere de çok az bir zaman var.
Bilemiyorum…    
Bizzat aracımla trafiğe çıkıp gözlem yaptım. Tek şeride düşürülen ana arterlerden ara caddelere yönelen araçların oluşturduğu bir tıkanma var. Bu da ara sokaklarda da otopark yasağına doğru götürecek bu işi. Çünkü ara sokaklar o trafiği taşıyacak kapasiteye sahip değil. Mesela Doğu caddesi tek şerit olunca garaj yönünden gelip Aynı Ali’den Ulupark’a yönelen araç trafiği mecburen ara caddeden veriliyor. O cadde Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu ile Ulupark’ın arasından geçip kuyumcular çarşısına doğru ilerliyor.
Nasıl olacak?
Yol dar ve Doğu caddesinin trafiğini kaldıracak bir yol değil.  Ama tek alternatif!
Asıl problem bu değil.
Her yasağın ardından otopark alanları azaldı.  Soru şu; Bu kadar araba nereye konacak?
Manisa’da şuan itibariyle iki büyük cadde ile onlarca ara sokak ve caddede otopark yasak.
Büyükşehir Belediyesi bir adım attı. Toplu ulaşım sorununu çözmek istiyor. Belki sonuçları bakımından çok da güzel olacak. Ve herkesten fedakarlık bekleniyor. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi’nin de fedakarlık yapması gerekir. Hiç şüphesiz bugün itibariyle kapalı otoparklara ihtiyaç bir hafta öncesine kıyasla en az iki kat daha fazla. Yeni ulaşım sistemine itirazların en aza inmesi isteniyorsa acilen kapalı otoparklarda ücretlerin indirilmesi gerekir. Özellikle 1-2 saatlik otopark ücreti sembolik rakamlara çekilirse hem kapalı otopark alışkanlığı sağlanır hem de yeni sistem daha verimli işler.
Naçizane tavsiyem…
Bir kesimi memnun ederken bir başka kesimi mağdur etmemek lazım. Sorun bir bütünse şehir içi ulaşım da otopark da aynı anda çözülmelidir.
Bu da karşılıklı fedakarlıkla olur.