Hızla gelişen Manisa’nın en büyük problemi otoparktı. Ancak son 10 yılda art arda yapılan yeni otoparklarla birlikte bu sorun önümüzdeki 15-20 yıl için pek gündeme gelmeyecek gibi.
Yok yok!
Aslında gelecek!
Çünkü araç sahipleri otoparkları kullanmamaya devam edecek. Ancak yöneticiler açısından sorun büyük ölçüde çözülmüştür artık. Çünkü Adil Aygül döneminde yapılan ve şuan yenileme çalışmalarıyla eksikleri giderilen Yarhasanlar Cami otoparkı ile daha önceden yapılan Kültür Sitesi otoparkları 300 araç kapasiteli. Son yıllarda ise üç dev otopark daha Manisa’ya kazandırıldı. Bülent Kar döneminde yapılan tarihi hamamlı Cumhuriyet Meydanı Yeraltı otoparkı 400 araç kapasitesine sahip. Ardından Cengiz Ergün tarafından geçtiğimiz döneme yetiştirilen Bülent Koşmaz Otoparkı 435 araçlık. Maski ve Oda ve dernekler binasının bulunduğu binanın altında ise 120 araçlık bir otopark var. Yakında hizmete açılacak.
Ve gelelim 1 Haziran’da açılış yapılan tam otomasyonlu otoparka. Kapladığı alan bakımından çok da büyük değil. Ancak 12 katlı olması büyük bir avantaj. Yani tekeden süt çıkarılmış. Yeni otopark 560 araçlık. Son derece modern ve kullanışlı. Diğerleriyle kıyas kabul etmeyecek kadar farklı ve güzel.
Toplam maliyeti ise dudak uçuklatacak kadar yüksek. Tam 29 milyon TL. Cengiz Ergün gibi cimri bir başkan nasıl bu parayı harcadı diye sormamız doğal. Maliyet tartışılabilir. Ancak Manisa’nın geleceğini kurtaracaksa çok değil. Trafiği rahatlatacak her yatırımfaydalı olacaktır. Detaylara takılmamak lazım. Sorun büyük çünkü. Manisa’nın merkezinde böyle büyük ve modern bir otopark elzemdi. Elzem olan hiçbir şey pahalı değildir. 
Bu öngörü Cengiz Ergün ve ekibi açısından büyük kazanım.
Peki sorun çözülecek mi? 
İşte bu noktada ciddi şüphelerim var. Çünkü araç sahipleri genellikle otopark ücreti ödemeyi sevmiyor. Belki de haklılar. Ama aracımız varsa bunun bazı masraflarına da katlanmak mecburiyetindeyiz. Otopark da yakıt gibi devamlı giderlerden birisi durumunda artık. Bunu kabul etmemiz gerekiyor.
Bu durumda Manisa’da “otopark yok” söylemi artık bir bahane olmaktan çıktı. Çünkü otopark çok, bahane yok! Bedava otopark arıyorsanız birkaç tur daha atmanız gerekebilir.
Şansınıza… 
İNDİRİM ŞART!
Otopark ücretlerine gelince… Bence yüksek. Yani vatandaş daha önceden paralı otopark arıyor, bulamıyordu. Şimdi var ama tek sorun fiyat. Sadece otopark için demiyorum, caddelerdeki ücretli otopark uygulaması için de aynı durum geçerli. Düşük tarifeyle otopark kullanımı yaygınlaştırılabilir. Bence saat ücreti hem otoparklarda hem de caddelerde standart 1 TL olarak uygulanmalı. Burada kar-zarar hesabından ziyade sürüm hesabı yapılırsa daha mantıklı sonuçlara ulaşılabilir. Üstelik vatandaş da ücret ödemekten kaçmaz.