Bugün yetkilileri, yerel yönetimleri hakikaten anlamakta güçlük çektim. Daha sabah başladı çilemiz. Kar yağdı. Yollar kar tutunca haliyle trafikte aksamalar başladı. İyi de bunun böyle olacağı belliydi. Manisa’nın belki de son yılların en yoğun kar yağışına sahne olacağını bizzat yetkili kurum, Meteoroloji duyurmuş, Manisa Valiliği de bu konuda gerekli duyur maillerini iletmişti. Bizler de çalıştığımız basın kuruluşlarında bunları haberleştirdik. Yani karın yağacağını, haliyle yolların kapanacağını, trafiğin aksayacağını, çocukların okula gidemeyeceğini, gitse bile dönmekte sıkıntı yaşayacağını herkes az çok tahmin etti. Ama bugün sözde çok hazırlıklı olmamıza rağmen Manisa adeta felç oldu. Üstelik yağan kar öyle doğudaki gibi metrelerce de değildi.
Neden böyle oldu?
Neden bu kadar kar beklerken hiç beklemiyormuşuz gibi kala kaldık. Neden karla baş edemedik.
Bence en önemli neden yerel yönetimlerin karla mücadelede tecrübesiz ve bilinçsiz olması. Bunu doğal karşılıyorum ama bu kez durumun farklı olacağı çok netti. Mesela sabah Devlet Hastanesi kavşağında bir tane çalışan iş makinesi yoktu. Tuzlama yapılmış olsaydı herhalde bu tıkanma olmazdı. En azından kar yeri çok da tutmazdı. Devlet Hastanesi'nden Öğretmenevi kavşağına kadar uzanan trafik neydi öyle? Uncubozköy, Laleli ve diğer kavşaklar perişandı. Üstelik birçok kişi aracını trafiğe çıkarmamış olmasına rağmen! Yani trafik her zamankinden en az yüzde 50 daha azdı.    
Vatandaş da hazırlıksızdı. Ne kar lastiği var ne de zincir. Ben bunu da doğal karşılıyorum. Çünkü Manisa kar yağışı almayan bir kent. Kimseyi suçlayamıyorum. Ama bir detay var ki çok kızgınım!
Bir türlü tatil edilmeyen okullar…
Ya da geç tatil edilen okullar.
Bunu nasıl tahmin edemezler. Manisa’daki öğrenciler ve öğrenci velileri bugün tam anlamıyla perişan edildi. Ve Çarşamba günü de maalesef perişan olacaklar. Çünkü okullarda sağlıklı ders ortamı yok. Öğretmenler okula ulaşamıyor, öğrenciler ulaşamıyor. Ulaşsa da hava şartları ugun değil. Çocuklar servis araçlarında, saçak altlarında, soğukta mahvoldu. Bütün bu hava muhalefetine rağmen yetkililer hala ve ısrarla öğlene kadar eğitimi devam ettirdi. Öğlen yeni bir karar alınıp okullar nihayet tatil edildi. Çarşamba günü için bazı okullar tatil edilip bazıları edilmiyor.
Buyurun son gelen mail;
ŞEHZADELER: Merkez İlçe Okulları hariç tüm mahalle okulları tatil.
YUNUSEMRE: Merkez İlçe Okulları hariç tüm mahalle okulları tatil.
Yahu hava şartları ortada… Yağış var, soğuk var, trafik var, sıkıntı var… Var da var… Allah aşkına eğitimi engelleyen bu kadar neden varken daha ne olmasını bekliyorsunuz? Tamamını tatil edin, risk kalksın ortadan. Ne olur yani öğrenciler bir gün okula gitmeyiverse?  Bugün Akşemsettin İlköğretim Okulu’nda garaj çatısı çöktü. O an öğrenciler derste olmamış olsaydı sonuç ne olurdu? Eğer bir öğrencinin burnu kanamış olsaydı acaba hangi yetkili koltuğunda oturabilirdi şuan?
Bugün manisahaberleri.com’a gelen yorumlar velilerin psikolojisinin artık isyan noktasında olduğunu gösterdi.
Yapmayın…
Lütfen…
Bugün okullar tatil olmuş olsaydı, bu öngörüyü yetkililer ortaya koymuş olsaydı, Manisalılar çile yerine karın keyfini çıkaracaktı.