Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden servis edilen haber adeta resmi bir müjde! ‘Öğretmenevi Kavşağı’ olarak bildiğimiz ancak son yıllarda bir ‘çıkmaz’a dönüşen noktada trafiği rahatlatacak bir proje hazırlanmış. Büyükşehir Belediyesi’nin Cihat Taysi yönetimindeki basın ekibinin servis ettiği haber bir hayli detaylı. Görselleri görünce memnuniyetim ikiye katlandı. Çünkü öğretmenevi çıkmazını sık sık kullanan bir vatandaş olarak böyle bir projenin elzem olduğunu en iyi bilenlerdenim. Ve bu proje, hayata geçtiğinde bölgedeki nüfustan büyük takdir toplayacak.
Bu tespitin içini biraz dolduralım.
Manisa’nın hızla büyüyen en önemli sorunu hiç şüphesiz trafik! Daha doğrusu akmayan, tıkanan, tuhaf kavşaklar, garip yollar ve ilginç şehircilik uygulamaları nedeniyle işkenceye dönüşen trafik… İşte Öğretmenevi ile Galericiler Sitesi’nin kesiştiği nokta da bunlardan biri. Vakti zamanında yine plansız programsız işlerden birine imza atan bazı büyüklerimiz, bakmışlar olmuyor, Galericiler Sitesi’ne aslında imarda olmayan ancak mutlaka olması gereken bir giriş açmışlar!Demiryolu geçtiği için mecburen bu noktaya bir de bekçi koymuşlar. Ve böylece 2.Anafartalar mahallesinin büyük sitelerle dolu en yoğun yeri olan istasyon altındaki bölgeye de buradan giriş çıkışlar sağlanmaya başlanmış.Tabi bin bir türlü zorluklarla... Hal böyle olunca geçiş üstünlüğü tartışmaları, ışık karmaşası ve bir de Galericiler Sitesinden çıkış yapan araçlar ile yayalara ışık yanmamasıtam bir çileye dönüşmüş. O günden bu yana irili ufaklı onlarca kaza meydana geldi. Çok kişinin canı yandı.
Başkan Cengiz Ergün’ün açıklamalarını dikkatle okudum. Diyor ki;“Öğretmenevi ile Galericiler Sitesi arasındaki bölge trafiğin yoğun olduğu, özellikle servis saatlerinde tıkandığı sancılı bir bölge. Bu projeyi, oradaki bu soruna neşter vurmak için hayata geçiriyoruz.”
Bu açıklama, en yetkili ismin, problemin farkında olduğunu göstermesi açısından önemli. 
‘Hayata geçtiğinde bölgedeki nüfustan büyük takdir toplayacak nitelikte’ dedim ya. Aslında bunun bir diğer adı reytingi yüksek hizmet. A mahallesine yaptığın bir kavşak Z mahallesindeki vatandaşı nasıl memnun eder?Bu bir kavşaksa ve trafiği rahatlatacaksa eder. Çünkü herkes trafikte... Ancak tam tersi de söz konusu. A mahallesinde sürekli trafik tıkanıyorsa Z mahallesinde yaşayanlar da bundan etkilenir. Tekrar etmekte sakınca yok. Çünkü herkes trafikte…
Yani Manisa’da vatandaşı memnun etmek çok zor ama aynı zamanda çok kolay…      
Öğretmenevi kavşağını rahatlatacak buproje sadece 2.Anafartalar mahallesini değil tüm Manisa’yı ilgilendiriyor. İşte bu proje memnuniyet oranı yüksek bir hizmet olarak akıllarda kalacak.
Pekitamamlandığında ne değişecek?
Başkan Ergün bununla ilgili de detayları şöyle sıralıyor: “İnşallah bir aksilik çıkmaz ve tüm prosedürleri zamanında aşarsak, Manisa’mız merkezinin ihtiyacı olan bu projeyi 2018 yılında hizmete sunmak istiyoruz. Hem İstanbul yolu bağlantısı, hem İzmir yoluna bağlantısı ve yukarıdan aşağıya doğru geliş ile Mehmetçik caddesinden geliş güzergahlarının çakışmasını önleyecek altlı üstlü geçişli bir kavşak düzenlemesi olacak. Şimdiden Manisa’mıza hayırlı, uğurlu olsun.” Yani anlayacağınız Öğretmenevi kavşağına adam gibi altlı üstlü bir kavşak yapılıyor. Darısı 1 km ilerideki Devlet Hastanesi kavşağının başına… Oradaki artık trafik çilesi değil, ölüm kalım meselesi çünkü!