Gelişmiş ve modern kentler sadece ekonomik zenginlikleriyle marka kent vasfına sahip olmuyorlar.
Ekonomik ve sanayi bakımından büyümenin yanı sıra kentin kültürel değerleri ön plana çıkararak, şehir ülke genelinde ve hatta ülke dışında tanıtmak gerekiyor. Bu tür tanıtımın en güzel örneklerinden biri Manisa'mızın kadim şenliği olan ‘Mesir Macunu Festivali’dir.
Bu yıl 25-30 Nisan tarihleri arasında 477.’si kutlanan ‘Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’, Manisa Sultan Camii'nden Halka Saçım töreniyle finali yaptı. O muhteşem anların ortaya çıkardığı yankı ise hala devam ediyor.  
Manisa unutulmaz bir şenlik yaşadı.
Geç de bize bu coşkuyu yaşatanlara hakkını teslim etmeliyim.
Öncelikle;
Festival Tertip Komitesine, Manisa Vali'si Sayın Mustafa Hakan Güvençer'e, Manisa Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün'e, Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Sayın Ömer Faruk Çelik'e ve Manisa'mızın güzel insanları saygıdeğer hemşehrilerime teşekkür ederim.
Manisa'mızda bir hafta boyunca güzel şeyler oldu. 
Manisa Mesir Fuarımız marka olma yolunda…
Yurt dışından Manisa'mıza davet edilen kardeş şehir delegasyonları ve halk oyunları ekipleri, halklar arası, kültürün ve kaynaşmanın en güzel örneklerinden biri oldular.
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen konserler ve sanatçı seçimleri harikaydı.
Ben; 
Özellikle Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Manisa Balkan Kardeşliği Platformu ve Manisa Büyük Şehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sayın Ergün Aksoy'un gayretleriyle düzenlenen "Evlad-ı Fatihan Gecesi" için ayrıca memnuniyetimi ifade etmek isterim.
Hatta; 
Bu güzel gecede benim de;
"Saruhan'dan Rumeli'ye Gönül Köprüleri ve diğer kitaplarımı şahsıma ayrılan stantta imzalayarak kıymetli okurlarım ile bir araya gelme fırsatım oldu.
B.Ş.B. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy'a , personel Gamze Gülseven 'e teşekkür ederim. 
Ayrıca Manisa B.Ş.B. Başkan Yardımcısı değerli dostum sayın Mehmet Güzgülü başkanımın daveti üzerine 29 Nisan Cumartesi gecesi düzenlenen Resepsiyona ve Cumhuriyet Meydanında düzenlenen konsere protokol konuğu olarak davet edildim.
Onur duydum. 
Mehmet Güzgülü Başkanıma şükranlarımı sunarım. 
Ben gerek resepsiyonda ve gerekse ertesi gün düzenlenen Mesir Macunu saçım töreni boyunca Manisa'mıza gelen Makedonya'nın Üsküp Büyükşehir  Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte olup onlara tercümanlık yaparak Manisa'mızın tanıtımını yaptım. 
Ayrıca Manisa'mıza gelen Mavrovo-Rostuşe Bld. Bsk. Mukrem Mehmedi ve heyetine de gereken ilgiyi gösterdim.
Konuklarımızın Manisa ile ilgili olumlu düşünceler içerisinde olduklarını ve Manisa'mıza övgüler yağdırdıklarını gözlemledim. 
‘Bütün bunlar yeterli mi?’ diye soracak olursanız bence yeterli değil.
Manisa ve Mesir Macunu’nun tarihçesinin anlatılacağı panel veyahut sempozyum düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Manisa'nın Kültür hazinesi olan yazar, şair, ressam ve tüm sanatçıları halk ile buluşturmak gerekiyor.
Malum;
Herkes kitap alamıyor. 
Gerekirse Tertip Komitesi’nin maddi katkılarıyla ücretsiz imza günü etkinliği yaparak destek olunabilir.
Ben eksiklerine rağmen festivali beğendim. 
Emeği geçen herkesi tebrik ederim. 
Seneye tekrar buluşmak dileklerimle…