Manisa Büyükşehir Belediyesinin Ağustos ayı Meclis Toplantısı’nda Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya’ya ve Mali Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Uluturhan arasında yaşanan tartışma meclise danga vurdu.  
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Yunusemre Belediyesi’nden mecliste yaşanan tartışmayla ilgili haber içerikli açıklama geldi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi yaşananları şöyle aktardı: 
Meclis gündem maddelerinin oylanmasının sonunda gündem dışı söz alan Çerçi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya’ya “Yalancı”, Mali Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Uluturhan’a “Kim oluyorsun sen? Şunun bir fotoğrafını çekin”, Büyükşehir Belediyesinin MHP’li meclis üyelerine de “Efe misiniz” diyerek tehdit ve hakaretler yağdırdı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı Meclis Toplantısı, gündem maddelerinin yüzde 95’inin oybirliğiyle geçmesiyle noktalandı. Meclise başkanlık eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tam oturumu kapatmak üzereyken Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, gündem dışı söz almak istedi. Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2013 yılından kalan emlak vergilerinin tahsilini yapıp yapmadığı yönünde soru yönelten Çerçi’ye yanıt vermesi için Başkan Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Uluturhan’a söz verdi. Manisa Belediyesi döneminden kalan emlak vergisi borçlarının 2014 yılında birinci taksidinin Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsil edildiğini belirten Uluturhan, 2. taksidinin ise ilgili ilçe belediyesinin tahsil etmeye başladığını, bunun da İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda yapıldığını ifade etti.
BÜROKRATA TEHDİT İDDİASI!
Uluturhan’ın açıklamalarını dinlemeyen Yunusemre Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Çerçi, “Bu arkadaş kim oluyor? Şunun bir fotoğrafını çekin de yakından tanıyalım” dedi.  Çerçi’yi üslubu nedeniyle uyaran Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, açıklamayı yapanın bir daire başkanı olduğunu ve saygı duyulması gerektiğini söyledi. Bu uyarı üzerine Mehmet Çerçi, bu kez de emlak vergilerinin toplandığı sistemle ilgili fiziki arşivin kendilerine verilmediğini savundu.
Fiziki arşivlerle ilgili söz alan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, fiziki arşivin dijital ortamda merkezdeki iki belediye olan Yunusemre ve Şehzadeler Belediyesine teslim edildiğini söyledi. Yalçınkaya’nın bu sözlerine Belediye Başkanı Mehmet Çerçi “Yalancı!” diyerek karşılık verdi. Çerçi’nin sözlerine karşılık Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin MHP’li üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi daire başkanları sıralarından tepki geldi. Çerçi, meclis üyelerine “Efe misiniz? Kim oluyorsunuz siz” diyerek ortamı iyice germeye çalıştı.
BAŞKAN ERGÜN, “HERKES ÖNCE SAYGI GÖSTERMEYİ BİLMELİ”
Meclis üyelerini sakinleştiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya’nın sözlerini tamamlamasının ardından yaptığı açıklamada, “Bugünkü meclisi iki televizyon kanalı canlı yayınladı. Manisa halkı kimin ne olduğunu görmüş oldu. Büyükşehir Belediyesinin Genel Sekreterine, daire başkanına tehditvari sözlerle yaklaşımı kınıyorum. Öncelikle herkesin birbirine saygı göstermeyi bilmesi gerekiyor. Kimse Manisa Büyükşehir Belediyesinin bürokratlarına ya da çalışanına tepeden bakamaz” diye konuştu.
MHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ HAREKET ETTİ İDDİASI
Yunusemre Belediyesi ise konuyla ilgili şu haberi servis etti:  "Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye MHP’li Meclis üyelerinden çirkin davranış. Büyükşehirli bürokratların çelişkili ifadeleri sonrası söz alan Başkan Çerçi tepkisini dile getirdiği sırada MHP’li meclis üyeleri Başkan Çerçi’nin üzerine yürüdü. Tansiyonun bir anda yükseldiği toplantıda sağ duyulu davranan AK Partili meclis üyeleri, meclisi sükunete davet etti. Başkan Çerçi, gerçekleri belgeleriyle ortaya koyacaklarını söyledi.