Yunusemre Belediye Meclisi’nde alınan karar çok önemli. OSB ile Akgedik arasında hazineye ait araziler var. Bunun küçük bir bölümü Yunusemre Belediyesi'nin, 40-50 dönümü ise vatandaşların. Toplamda 1 milyon 400 bin metrekarelik bir alan. Bu da yaklaşık 5-6 bin konutluk yeni bir toplu konut bölgesi demek!
Meclis söz konusu yeri “Toplu Konut Alanı” olarak ilan etti. Karar oy birliğiyle alındı. Manisa'ya yeni bir toplu konut alanı açılmış oldu.  
Peki bu ne anlama geliyor?
Dün bir araştırma yaptım. Yunusemre Belediyesi şuan mevcut ilçe sınırlarını zaten Akgedik’teki toplu konut projesini başlatarak çok farklı bir noktaya çekmiş durumda. Yunusemre ilçesi bir ilçeden ziyade bir şehir standardına ulaşmaya aday. Coğrafi yapısı, batıya açılıyor olması ve potansiyeli buna müsait. Önemli olan sağlam bir alt yapı ve planlamayla bu işi götürmek. Bu bakımdan Muradiye’deki çarpık yapılaşma Yunusemre Belediyesi’nin başına bela olacak. Olmuş da zaten. Ancak Akgedik’teki toplu konut projesi son derece başarılı gidiyor. Konut alanına 4 ayrı yol var. OSB bağlantı yolu kestirme. Elektrik, su, doğalgaz, kanalizasyon ve fiber at yapı şimdiden halledilmiş görünüyor. Binalar ise Manisa’daki mevcut Toki konutlarından daha kaliteli. Tüm dairelerde ebeveyn banyosu var. 2+1’lerde bile var... Kullanılan malzeme ve ince işçilik mevcut Toki'lerle karşılaştırılmayacak kadar farklı.
Akgedik TOKİ bu bağlamda gördüğü ilgiyi hakediyor. Ancak bunu yeterli görmüyor Yunusemre Belediyesi. Başkan Mehmet Çerçi’nin direktifiyle çalışmalar yapılmış, bitirilmiş. Yeni toplu konut alanı Akgedik ile OSB arasında. Yani şehre daha yakın. Eğer bu bölgede TOKİ yeni bir proje başlatırsa ki başlatması muhtemeldir, Akgedik’le birlikte toplam 10 bin konutluk bir alternatif konut alanı Manisalıların ayağına gelmiş olacak.
Bu bir fırsat mı?
Evet fırsat…
Eleştiriler olur, olacak. Bunlar da doğal. Eksikler de olacak. Ancak genel anlamda kamunun faydasına olduğu aşikar. Manisa’da kiralar 1000-1200 TL’ye ulaşmışsa, nerdeyse İzmir daha ucuz kalıyorsa, bu şehirde hala konut problemi var demektir. Ve Manisa çok ciddi bir hızla büyüyor. Bunun belki e en önemli nedeni işçi göçleri. Manisa işsizliğin en az olduğu ilerden biri. Hatta kalifiye eleman açığı var. Yani nüfus artıyorsa, fabrika sayısı artıyorsa, konut ihtiyacı da artar. Bu yüzden bir türlü açık kapanmıyor. Akgedik TOKİ’ye binlerce başvurunun olmasının altında bu gerçek yatıyor. 
Dönelim meclis toplantısına…
Böyle önemli bir konuda meclisin oy birliğiyle karar alması gerçekten olumlu. Manisa önümüzdeki üç dört yıl içinde yeni TOKİ projeleriyle tanışacak. Adına Gürle Toki mi denir başka bir isim mi verilir bilmiyorum. Ama şuna eminim; Düzenli mahalleler, toplu konut alanları geliyor. Plansız, dar ve çıkmaz sokaklar olmayacak. Park sorunu olmayacak. İnsan gibi yaşanacak yerler yapılıyor, yapılacak...
Manisalı bunu fazlasıyla hakediyor.