Manisa’nın valisi, seçilmişleri, Manisa’nın ekmeğini yiyen işadamları, Manisaspor’u kurtarmak için 11 gün önce bir araya geldi.
Maddi sorunlardan ötürü kafası karışık olan Manisaspor, bu süreçte Erzurumspor ve Altınordu maçlarından toplam 5 puan kaybetti. Yabancılar, idman boykotu yaptı. Kriz, bir gün sonra ödenen Adana Demir galibiyeti primleriyle bir nebze olsun çözüldü. Resmi siteden “MR sonuçları temiz çıktı” denilen Dimov, Altınordu maçının kadrosunda yoktu. Tarzan, bu maçta Dimov’un yokluğunu çok hissetti, Mirkan Aydın’ın kafasını engelleyemedi.
Manisaspor, 9-0’ın rövanşında Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Manisalı Beşiktaşlılar, “9-0 oleey, dilenciler, Manisa kümeye, Saldır Kartal Manisa’ya k...” tezahüratları yaptı.
Manisalı Beşiktaşlılar, Manisa ismiyle süsledikleri, “Çarşı Manisa, Manisa Lise BJK” pankartlarıyla deplasman tribününde boy gösterdi. Manisa’nın takımı Manisaspor’un yenilmesi için 90 dakika gırtlak patlattılar.
Manisasporlu taraftarların her tezahüratına “yuh” çektiler. İstanbul çocuğunu alkışlayıp, sahaya çıkan Manisa’nın öz evlatlarını aşağıladılar.
Geçtiğimiz perşembe gününe ödeme sözü veren Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, bu ödeme sözünü yerine getiremeyince yabancılardan ilk fire verildi. Takımın en önemli kozlarından Daniel Dimov, alacaklarına karşılık tek taraflı fesih hakkını kullandı.
Bu süreçte Manisaspor’un rakiplerinden Eskişehirspor, eksi 24 puan cezasından kurtulmak için kongresini yaptı, yeni yönetimini oluşturdu. Sportif direktörlüğe Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeğeni İzzet Erdoğan’ı getirdi. FIFA’lık dosyalara el attı. Balıkesirspor Baltok, büyükşehir belediye kanalıyla 381 bin euroyu ‘tak’ diye ödeyip, eksi 6 puan cezasından kurtuldu. Denizlispor, son ödemeyle birlikte FIFA’daki son dosyasını kapattı. Kötü gidişattan ötürü Samsunspor bile kongre kararı aldı.
Görüyorsunuz değil mi?
Manisaspor’un geleceğini kurtarmak için bir araya gelenlerin aslında Manisaspor’un geleceğine nasıl zarar verdiklerini!..
Anlaşılıyor ki o toplantı sonrası, “tek gündemimiz Manisaspor” diyenler, camianın gazını almak için bir araya gelmişler.
Eğer o toplantıdan sonra zaman kaybedilmeden, ivedilikle gereken yapılabilseydi, olağanüstü kongre kararı alınsaydı, Dimov, takımdan ayrılmayacaktı, bugün bunları yazmıyor olacaktım.
Yine açık ve net yazacağım, kimsenin, bu takımı karşılıksız sevenlere bu utancı yaşatmaya hakkı yok beyler.
Manisaspor’u yok olmaya sürükleyen bu gidişatın perde arkasında, sapına kadar siyasetin kralı var.
AK Parti, Manisaspor’u Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e vermemek için kongrede desteklediği Mergen’e “hadi git” diyemiyor.
Mergen’in yerine kendi adayını çıkarsa bu defa da Büyükşehir’siz bu süreci yönetemeyeceğini biliyor.
Manisaspor’un anahtarlarını Ergün’e teslim etmek istemiyorlar. Sebebi; Son şampiyonlukta yaşananlarda olduğu gibi 2019 seçimleri öncesi de Manisaspor’u reklam aracı yaparmışmışmış.
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise tam destek verdiği Büyükşehir Belediyespor’u 2. Lig’e çıkarmaya çalışıyor. Yeni bir Manisaspor yaratma dünyasında. Belediyespor’u uğruna sevinç gözyaşları bile döküyor. Sadece futbolda değil birçok dalda da iddialı.
Photoshop falan değilse Akhisarspor formasını öptüğünü gördüğüm Ergün’ün, o toplantı sonrası, Manisaspor ile ilgili olumsuz görüş bildireceğini düşünüyordum ki, başkan çıktığı canlı yayında Mergen’i istemediklerini üstü kapalı anlattı. Tabi anlayana…
Ergün, kongrede kendisine yapılan haksızlığa rağmen, yakışanı yapıp, uzlaşmacı bir tavır sergileyerek, hepimizi umutlandıran güzel bir açıklama yaptı. Şayet Mergen giderse, Manisaspor’a destek vereceğini söyledi ama tabi anlayana…
Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’ten, bir kez olsun, mevcut yönetimi istemediklerini deklare eden bir açıklama yok. “Düşük bütçeliyiz” deyip topu Büyükşehir’e atıyorlar.
‘Erkan Akçay’lı MHP kanadı, Mergen’in yönetimini ayakta tutuyor. İl Başkanı Erkan Öztürk, Kulüp Basın Sözcüsü Serkan Özşen mevcut yönetimde.
‘Özgür Özel’li CHP kanadının da mevcut yönetime karşı kurduğu bir tek tavır yok. Özel ve ekibinin, son kongrede Ergün’e karşı Mergen’i desteklediği iddia ediliyor. Bu konuyla ilgili Sayın Özel, bizi aydınlatırsa memnun oluruz.
Vali Mustafa Hakan Güvençer, ‘yukarı tükürse bıyık, aşağı tükürse sakal’ modunda.
Son 2 sezonda 12 puanımızın silinmesinde rol oynayan Makukula borcunun mimarlarından OSB Başkanı Sait Türek, sanki bu borcu kendisi hiç yapmamış modunda.
Adı geçen mevcut adaylardan;
“Kanımın son damlasına kadar mevcut yönetime karşı savaşacağım” diyen Manisaspor eski başkanı Emre Hasgör’ün, Cengiz Ergün’den veto yediği için ortaya çıkmadığı iddia ediliyor.
Büyükşehir Belediyespor eski başkanı Cenk Ergün’ün, Manisaspor başkanlığı için çok istekli olduğu, elini taşın altına sokmaya hazır olduğu ortada.
Ancak Cenk Ergün’ün de Cengiz Ergün’den veto yediği iddia ediliyor.
Cenk Ergün’ün soy isminden ötürü, AK Parti’nin de tam desteğini alamadığı iddia ediliyor.
Durum bu.
Tablo bu arkadaşlar.
Bu tabloya göre;
Herkes, Manisaspor üzerinden siyasi rant peşinde ve bu yüzden bu göreve talip olan insanlar da ortaya çıkmak istemiyorlar.
Ben de diyorum ki;
2019 seçimleri yaklaşıyor.
Kendi partinizin menfaatleri için ince eleyip sık dokuyorsunuz ya,
‘Manisaspor Partisi’nin geleceği ne olacak?
Manisaspor için bu süreçte kim samimi davranacak, göreceğiz.
Manisaspor yok mu edilecek? Yoksa yol yakınken kurtuluşa erecek mi?
Şayet bu süreç böyle devam ederse,
Şimdiden kendi adıma yazıyorum,
kimse benden oy falan beklemesin.
1 oy 1 oydur!