Türkiye genelinde yapılan KPSS'de, kimi öğrenciler koşa koşa gelip son anda sınava yetişirken, kimi öğrenciler de sınava geç kaldı. Manisa’da özellikle CBÜ Muradiye kampüsünde yoğun araç trafiği oluşunca adaylar araçlarsan inerek sınava yetişmeye çalıştı.   
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince KPSS Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumu tüm yurtta olduğu gibi Manisa’da da yapıldı.
Sınava gelen öğrenciler kapıdaki görevli polis ekipleri tarafından didik didik arandıktan sonra sınıflara alındı.
ÜZÜNTÜYE BOĞULDULAR
Sınava geç kalan öğrenciler ise saat 10.00’dan itibaren binalara alınmadı. Sınava geç kalan bazı öğrenciler ise içeri girmek için görevlileri ikna etmeye çalıştı. Sınav saatini kaçırdıkları için binalara alınmayan adaylar, okul kapılarından geri dönerek üzüntüye boğuldu.
MURADİYE KAMPUSU ÖNÜNDE MARATON  
Sınavın başlamasına dakikalar kala bazı öğrenciler sınava kıl payı yetişerek nefes nefese kaldı. Sınava geç kalan öğrenciler ise saat 10.00’dan itibaren binalara alınmadı. MANİSA CBÜ Muradiye kampüsünde sınava girenler bir hayli şansızdı. Oluşan yoğun araç kuyruğu nedeniyle bazı adaylar araçlarından inip koşmaya başladı.   
Sınava geç kalan bazı öğrenciler ise içeri girmek için görevlileri ikna etmeye çalıştı. Sınav saatini kaçırdıkları için binalara alınmayan adaylar, okul kapılarından geri döndü.