Manisa Valiliğinden yapılan açıklama şu şekilde:
"İlimiz Şehzadeler ilçesi Karaağaçlı mahallesinde faaliyette bulunan bir işyerinde besin zehirlenmesi olabileceği şüphesiyle 19.07.2018 (bugün) saat 10.10 civarında 112 Acil Çağrı Merkezi’nde ihbar alınmıştır.
İşyerine gidilerek, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerince şikayet konusu hakkında inceleme başlatılmıştır.
19.07.2018 sabahı çalışanlardan bazıları ishal yakınmalarında bulunmuş, çalışanlardan birinin 112’yi aramasıyla alarma geçilmiştir. 19.07.2018 günü saat 14:30 itibarı ile 86 kişi Manisa merkez ve Saruhanlı’daki hastanelere ulaştırılmıştır. Hastaların genel durumları iyi olup semptomatik tedavi sonrasında önerilerle evlerine gönderilmişlerdir. Aynı saat itibarı ile hastaların hemen tümü taburcu olmuş, biri eşlik eden diyabet hastalığı nedeniyle gözlem altında tutulmaktadır. İşyeri yetkilileri ve 112’den alınan ve bilgiye göre, 6 kişi de akşam kendi imkanlarıyla hastanelere başvurmuşlardır. 
Yemeğin üretildiği gıda üretim işyerinden ilk tespitler yapılmış ve numuneler alınmıştır. Suya yönelik örnekler de Manisa Halk Sağlığı Laboratuvarına ulaştırılmış, çalışmalar sürdürülmektedir. Hastalardan alınan klinik (gaita) örnekleri de incelenmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Editör: TE Bilişim