Manisa'da yerel gazetelerin abone sayılarının düşmesi Manisa Gazeteciler Cemiyeti'ni harekete geçirdi. Cemiyet Başkanı Ali Filizkan önderliğinde başlatılan destek kampanyası ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başta olmak üzere birçok oda, dernek, kurum ve kuruluş abone sayılarını artırarak yerel gazetelerin ayakta durmasına katkı sundu. 
Kampanyaya bir destek de Manisa Valiliği'nden geldi. Vali Ahmet Deniz yerel gazetelerin abone sayısını artırmak amacıyla her gazeteden 4'er abone yapılması kararı aldı.
Vali Ahmet Deniz'in bu anlamlı kararı basın camiasında memnuniyetle karşılandı. 
Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, geçtiğimiz aylarda bazı kuruluşların tasarruf tedbirlerini bahane ederek yerel gazetelerin abone işlemlerini iptal ettiğini hatırlatarak, "Basın sektörümüzün bu zor döneminde ilin mülki amirinin duyarlı davranarak yerel gazetelerin yanında yer alması bizleri sevindirmiş ve tüm kurum ve kuruluşlara da örnek olmuştur. Sayın Valimize bu değerli katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Hiç şüphesiz yerel gazetelere verilen her destek istihdama da katkıdır" dedi. 
İLÇE KAYMAKAMLARI DA HAREKETE GEÇMELİDİR 
Basın camiasındaki daralmanın sadece merkezde değil ilçelerde de söz konusu olduğuna dikkat çeken Filizkan, "8'i Manisa merkez olmak üzere il genelinde toplam 23 gazetemiz haftanın 6 günü yağmur çamur demeden abonelerin adresine ulaştırılıyor. Bu meşakkatli işi yapan arkadaşlarımız çok büyük özveriyle mesleklerini icra etmeye ve gazeteleri ayakta tutmaya çalışıyor. Bu bağlamda Manisa Valiliği'nin kararının ilçe kaymakamlıklarına da örnek teşkil etmesini diliyor ve sayın kaymakamlarımızdan da ilçelerindeki gazetelere destek vermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim