Manisa'da don, dolu ve şiddetli sağanak yağış nedeniyle zor bir yıl geçiren üzüm üreticisi, umudunu ihracaata bağladı. Üzüm hasadının yavaş yavaş başlarken Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, üreticinin yüksek fiyat beklentisi olduğuna dikkati çekti. Dolardaki artıştan dolayı bugünlerde kuru üzüm fiyatlarının 7 lirayı aştığını vurgulayan Altındağ, "Doların yüksekliği birçok sektörü olumsuz etkilerken biz bu kez çiftçiye olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. Geçen yıl üzümde sıkıntı yaşadık. İhracatta sıkıntılar yaşandı. Tabii yaş üzümün kilo fiyatı tarlada oldukça düşüktü. Şu an 7 ilara olan kuru üzümün fiyatlarının düşmeyeceğini düşünüyoruz" dedi.

REKOLTE GEÇ AÇIKLANMASIN

Altındağ, üzüm rekoltesinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanacağını belirterek, çağrıda bulundu. Altındağ, "Üzüm rekoltesi için çalışmalar devam ediyor. Üzüm tüccarın elinde düşmeden bu fiyatlar açıklanmalı. Üzüm, tüccarın eline düştükten sonra taban fiyatını açıklamanın bir anlamı kalmıyor. Yani üzüm kesmeye başlamadan önce müdahale alım fiyatı açıklanacak ki vatandaş ona göre tedbir alacak. Bizim istediğimiz kuru üzüm hasadı başlamadan bu fiyatın açıklanması" diye konuştu.

Üzümde kalıntı sorunun aşıldığının altını çizen Altındağ, "Çiftçimiz artık bilinçlendi. Bu tür ilaçlar kullanmıyor. Üzümlerimizde kalıntı yok. Çiftçi, artık organik tarımda da üst seviyede. Manisa olarak 500 kişilik organik tarım çalışmamız var" dedi.
Editör: TE Bilişim