Uğur Kıraloğlu İttifaklarla gidilen yerel seçimlerde adayların doğru tespit edilmediğini ifade etti. Uğur Kıraloğlu, “Yerel seçimler genel seçim havasına büründürüldü. Maalesef siyasette liyakat ön planda tutulmuyor. Liyakattan ziyade ahbap-çavuş ilişkileri ön planda tutuluyor. Türkiye’de siyasetin düzeni bu. Türkiye şu an 2 kutuplu bir siyasi yapıya büründürülmek isteniyor. Örnek olarak Amerika’da ki Cumhuriyetçiler, Demokratlar alınıyor ama, Türkiye bu sistemi kaldırmaz. Türkiye’de farklı eğilimler var. Bu eğilimleri 2 adet potada eritmeniz mümkün değil” dedi.
“İKİ KUTUPLU SİYASET TÜRKİYE’Yİ TAŞIMAZ”
Uğur Kıraloğlu Türkiye’de iki kutuplu siyaset yapıldığına vurgu yaparak, “Referandum süreci ve anayasa değişikliğinden önce, ‘eskiden koalisyonlar vardı. Bu ülke yönetilemiyordu, kötü yönetiliyordu. Ülke ileri gidemedi. Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ülkenin önü açılacak, koalisyonlar bitecek, daha sağlam bir iktidar yapısı ile Türkiye Şaha kalkacak” denildi. Ama bugün bakıyorsunuz Türkiye’de ittifaklar daha önceden kuruldu. Yani değişen bir şey yok, daha geriye doğru giden bir sistem oluştu. Bugünkü siyasetin geldiği nokta ve iki kutuplu siyaset Türkiye’yi taşımaz” ifadelerine yer verdi.  
“ÇATIRDAYAN İTTİFAKLARLA NE İLİ, NE İLÇEYİ, NE DE TÜRKİYE’Yİ YÖNETEBİLİRSİNİZ”
İttifakların doğru aday tespitleri ile yapılmadığının altını çizen Uğur Kıraloğlu, “İttifaklar bu sitemde yapılmak zorunda. Ama ittifaklar yapılırken doğru aday tespitleri ve hamleler yapılmadı. Bu durumda da milletin kafası karışıyor. Bakıyorsunuz 6 ay önce, bir sene önce birbirlerine her türlü hakareti edenler, bugün aynı ittifak çatısı altında birbirleriyle sarmaş dolaş, can ciğer kuzu sarması oluyorlar. Bundan bir sene sonra birbirlerine kötü sözler sarf etmeyecekleri, birbirlerine hakaret etmeyeceklerinin garantisi yok. Bu tür çatırdayan ittifaklarla ne ili, ne ilçeyi, ne de Türkiye’yi yönetebilirsiniz. Bu yapı ile bunu sağlayamazsınız. Biz bu nedenle ‘ittifaklara mahkum değilsiniz’ sloganıyla öne çıkıyoruz. İttifaklar tavanda yapılıyor. Taban bu ittifakları içine sindirebiliyor mu, sindiremiyor mu ona bakmak lazım. Zaten problem burada. Tepeden inme adaylarla bu ülkeyi ve şehirleri başarılı bir şekilde idare edemezsiniz” diye konuştu.  
“İSA ÖZDEMİR HANGİ SİYASİ GÖRÜŞÜN ADAYI?”
Uğur Kıraloğlu Şehzadeler Belediye Başkan Adayı İsa Özdemir’in adaylığının tam bir bilmece olduğuna vurgu yaparak, “Tabana sorun bakalım nasıl sesler yükselecek. Hiç kimse halinden memnun değil ve sandıkta ittifak adaylarına oy vermeyecekler. Çünkü herkes çok kızgın. Bakın Manisa’daki ittifaklar konusunda halkın kafası allak bullak oldu. Halk verdiği oyun nereye gideceğini anlayamıyor. İYİ Parti ve CHP’nin adayı, Sayın İsa Özdemir; Millet İttifakı’nın üyesi. Ama aynı zamanda MHP Meclis Üyesi; yani Cumhur ittifakının üyesi.  Bu nasıl bir ittifak? Şimdi vatandaş; Sayın İsa Özdemir’e oy verdiğinde; İYİ Parti’ye mi, CHP’ye mi? MHP’ye mi? Ak Parti’ye mi oy vermiş olacak? Biz bu bilmeceyi Çözemedik. İsa Özdemir hangi siyasi görüşün adayı?” Diye konuştu.
 “ŞEHZADELER BELEDİYESİ HEM ÇOK BORÇLU, HEM DE HİZMET VERMİYOR”
Uğur Kıraloğlu Şehzadeler Belediyesi’nin borçlarına değindiği konuşmasında, “Bugün Manisa da ki belediyelere bakın borç batağı içinde. Şehzadeler Belediyesi özel bir şirket olsaydı, çoktan Konkordato ilan etmek zorunda kalacaktı. Ama belediyelerde böyle bir kanun yok. İyi ki özel şirket değil. Önümüzdeki dönem bu borçların olumsuz yansımaları daha da belirginleşecek. Ülkenin durumu da kötüye gidiyor. Bu borçları ödemenin imkanı olmayacak. Şehzadeler Belediyesi hem çok borçlu, hem de hizmet vermiyor. Bunu anlayamadık” diye konuştu.
“BORÇLANMA BÜTÇENİN YÜZDE 50’SİNDEN DAHA FAZLA”
“Belediyelerin bir bilançosu vardır. Bu bilançoda; borçluluk oranları,  bütçe gelirleri ve  giderleri mantıklı ve dengeli bir şekilde seyretmesi lazım” diyen Uğur  Kıraloğlu, “yani borçlanıyorsanız madem, mantıklı bir borçlanma olması lazım. Belediye Meclisi yetki veriyor başkana; 2017 yılı bilançosunda Şehzadeler Belediyesi’nin toplam borcu 71 milyon lira, belediye tüm mal varlıklarını satsa 69 milyon lira yapar. Teknik olarak iflas etmiş durumdalar. Bu rakamlar için 15 milyon liraya yapılan Şehzadeler Park yok. Bu kadar az yatırım yapıp, belediyeyi nasıl batırdınız? 2017 yılı içerisinde Şehzadeler Belediyesi 9.300.000 lira zarar etmiş! Nasıl bu kadar zarar ediyorsunuz, açıklayın ? Belediyeyi vatandaşın menfaatine hiçbir büyük yatırım yapmadan nasıl iflasa sürüklüyorsunuz, açıklayın ! Bu paraların karşılığı Şehzadeler’e hizmet olarak yansıdı mı, yansımadı mı? Yansımadı, ama Şehzadeler belediyesi iflas etti.  Tamam borçlanın; ama gelir getirecek şekilde mi borçlanıyorsunuz, borçlandığınız rakamının tamamını projelere mi ayırıyorsunuz, ne yapıyorsunuz? Ben Şehzadeler Belediyesi’nin büyük projesini görmedim. Şehzadeler Belediyesi’nin en büyük projesi Şehzadeler Park, inceledim Ona da 15 milyon lira para harcanmış. O parkın  bir kısmı da Büyükşehir Belediyesi destekli yapılmış. Bana göre Şehzadeler Park’a o kadar para harcanmasına gerek yoktu. Oraya 6-7 milyon lira harcanıp,  insanlara faydası olabilecek, belediyeye gelir getirebilecek Kapalı Pazar Yeri projesi yapılabilirdi. Pazarcı esnafı da, halkta yıllardır kapalı Pazar yeri bekliyor. Gelen ‘yapacağım’ dedi, yapmadan gitti” görüşlerine yer verdi.
“NEDEN İTİRAZ ETMEDİNİZ SAYIN İSA ÖZDEMİR?”
5 yıl boyunca Şehzadeler Belediyesi’nde meclis üyeliği yapan Millet İttifakı Şehzadeler Belediye Başkan Adayı İsa Özdemir’in, mecliste alınan yanlış kararlara neden itiraz etmediğini soran Uğur Kıraloğlu, “Sayın İsa Özdemir, siz meclis üyesi olarak  5 yıl boyunca ne yaptınız? Neden bu işlere ses çıkarmadınız ? Neden itiraz etmediniz ? Maşallah önünüze ne getirdilerse hepsini onaylamışsınız? 2017 yılında Ömer Bey’e 2017/ 34, 35, 36, 81 nolu meclis kararlarında 74.800.000 TL borçlanma yetkisini Belediye meclisi vermiş. Sayın İsa Özdemir, sizde meclis üyesi idiniz.  85 milyonluk bütçesi olan belediyeye, nasıl böyle bir yetkiyi veriyorsunuz? Sizde bu; belediyecilik,  doğru yönetme işlerinden zerre kadar anlamıyorsunuz. Sizde bu belediyeyi yönetemezsiniz” görüşlerine yer verdi.
“BÜTÇE YÖNETMEYİ BİLMEDEN, BELEDİYEYİ YÖNETEMEZSİNİZ”
Demokrat Partili Aday uğur Kıraloğlu, “Bütçe yönetmeyi bilmeden, belediyeyi yönetemezsiniz. Vatandaşın ihtiyaçlarını göz ardı edemezsiniz. Şehzadeler Park güzel olmuş, masal kahramanları dizilmiş… Ellerine sağlık, teşekkür ederiz. Ama Oraya 3 kere giden bir kişi, 4. Kez gitmez. Çünkü cazibesi yok. İnsanların yiyip-içebileceği, hoşça vakit geçirebileceği başka bir sosyal alanı yok Şehzadeler Parkı’nın. Sadece masal kahramanları var. Bir de simit satan seyyar satıcıları. İnsanın orada bütün gününü geçirmesi mümkün değil. 15 dakika da orası gezilir bitirilir, bu kadar. Cazibesi yok.  Kapalı Pazar yeri uzaydan gelen bir proje değil ki; bugün Türkiye’nin en küçük ilçelerinde bile kapalı pazar yerleri var artık, Şehzadeler’de yok” dedi.  
“VATANDAŞIN CEBİNE BİR LİRA EKSTRADAN PARA SOKACAK HİÇBİR PROJESİ YOK”
Uğur Kıraloğlu, “Sayın Ömer Faruk Çelik’in bugüne kadar yaptığı projeler arasında, vatandaşın cebine bir lira ekstradan para sokacak hiçbir projesi yok. Ben inceledim, yapılan projeleri gördüm. Sayın Ömer Faruk Çelik’in sosyal anlamda verdiği hizmetleri var. Mesela hastane ziyaretlerine gitmiş, hayırlara, düğünlere, şenliklere, bebek doğumlarına gitmiş, halkın mutlu ve acılı günlerinde yanlarında olmuş. Bu davranışları takdir ediyorum. Ama benim proje anlayışım bu değil. Proje dediğiniz şey; bir gruba veya hizmet alanına hitap eder. Mesela esnaf için bir proje yapacağınızı düşünün; projeyi yapacağınızı alanı ele alırsınız, incelersiniz, fizibilitesini çıkartırsınız, maliyet tablosunu hazırlarsınız ve bakarsınız, ‘bu projeden  esnaf ve vatandaş karlı çıkacak mı, çıkmayacak mı?’ Çiftçiyi ele alırsınız, bir proje yaparsınız, yaptığınız bu proje sonucunda çiftçi bu işten karlı çıkıyor mu, çıkmıyor mu? Cebine 3 kuruş daha fazla giriyor mu, girmiyor mu? Hakkını yemeyelim; Sayın Ömer Faruk Çelik’in güzel projeleri de var, mesela Kiraz Pazarı.  Güzel proje, takdir ettim. İşte Kiraz Pazarı  gibi büyük projelerden bahsediyorum ben. Bakın projeniz büyük ve kar getirici olunca takdir ediliyorsunuz. Ben körü körüne muhalefet yapan biri değilim. Güzel ve doğru yapılan şeyin hakkını veririm, takdir de ederim” diye konuştu.
“TARIM BİR BİLİMDİR VE BİZ HOLLANDA’YI KENDİMİZE ÖRNEK ALACAĞIZ
Tarımı çok önemsediğini belirten Uğur Kıraloğlu, “insanların derdi şu an seçim değil geçim. Vatandaş pazara gidiyor bir torba yemeklik malzemeye 100 lira verip çıkıyor. Alabilen az, alamayan çok. İnsanların bütçeleri bu pahalılıkta yemeklik malzemesini almaya bile yetmiyor artık. Çünkü asgari ücrete yüzde 26 zam yapılırken, Türkiye’de bir senede yüzde 60-70 arası  her şeye zam geldi. Manisa tarım, sanayi ve üniversite şehri. Belediyelerin görevi değil deyip işin içinden sıyrılmak yanlış. Belediyeler; tarımı, hayvancılığı, turizmi, ekonomiyi, eğitimi…vs her sektörü istese destekleyebilir. Tarım bir bilimdir ve biz Hollanda’yı kendimize örnek alacağız. Konya kadar Hollanda tarımda Dünya devi oldu. Manisa niye olmasın? Bir bitkiyi yetiştirmek, yüksek randımanlı ürün alabilmek… Bunların hepsi bir bilimdir. İlk yapacağımız şey Şehzadeler’e bir analiz laboratuvarı kurmak olacak.  Burada Şehzadeler ilçesindeki çiftçilere ücretsiz analiz ve danışmanlık hizmeti vereceğiz. Toprak, yaprak, gübre, hava, hastalık, su, hayvan yetiştiricileri için gerekli yem analizlerini burada yapacağız. İnsanlarda tohum alacak para yokken, ürün analizi yaptıracak 100-200 lira parayı nereden bulacak? Elbette bu hizmetleri ücretsiz vereceğiz” bilgisini verdi.
“ÇİFTÇİYE KİMSE SAHİP ÇIKMIYOR, BİZ SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Çiftçiye kimsenin sahip çıkmadığı görüşünü savunan Kıraloğlu, “Her yıl 1,5 milyon adet ücretsiz fide dağıtacağız. Bu fide dağıtımının yıllık maliyeti yaklaşık 300 bin lira. Bu işler hep bakış açısı. Ben çorba, irmik helvası, şerbet, çay, meşrubat dağıtmaya belediye bütçesini harcamayacağım. Elbette dağıtılsın ama az paralarla dağıtılsın, büyük bölümü çiftçiye destek olarak verilmeli. 320 bin dönüm tarım arazi olan Şehzadeler’de bu desteklemelerin yapılması lazım. Ama yapılmıyor, biz yapacağız. ‘3550 kilometre ova yolu düzenlemesi yaptık’ deniliyor, oysa ben muhtarlarla ve çiftçilerle konuştuğumda ova yollarından şikayet ediyorlar, ‘yollarımız çok kötü’ diyorlar. Peki bu ova yolları nerelere yapıldı da, çiftçi hala şikayetçi? Çiftçiye kimse sahip çıkmıyor, biz sahip çıkacağız” dedi.
“SEÇİLEN KİM OLURSA OLSUN DESTEK OLACAĞIM”
Uğur Kıraloğlu seçilen kim olursa olsun kendisine destek olacağını dile getirerek, “Projelerimizin hepsini anlatıp burada kimseyi sıkmak istemiyorum. Zaten Proje kitapçığımızda yapacağımız tüm projeler var. İsteyen  Manolya Meydanı’ndaki standımızdan veya parti binasından bu kitapçığı edinebilir. Benim projelerim yapılabilir projelerdir. Başka illerde bu projeler yapıldı ise, Manisa’da da yapılabilir. Ben seçilemezsem de seçilen arkadaşıma da proje kitapçığımı vereceğim ve bu projeleri yapmasını tavsiye edeceğim, arzu ederse de destek olacağım. Bunu buradan açıkça söylüyorum; seçilen kim olursa olsun destek olacağım” diye konuştu.
“MANİSA HALKI KENDİ ÇOCUĞUNA, BİR MANİSALIYA TEVECCÜH GÖSTERİRSE…”
Manisa’yı itaatkar değil, liyakat sahibi insanların yönetmesinin gerektiğine önemle dikkat çeken Uğur Kıraloğlu, “Ben söylemiyorum TUİK söylüyor; Manisa bugün gelir ve servet düzeyinde Türkiye’de 50. Sırada. Tarımın, sanayinin merkezi, üniversite şehri Manisa’nın 81 vilayette 50.sırada olmasını yakıştıramıyorum ve çok üzülüyorum. Son 20 seneden beri imar planlarının yapılmaması, konut endeksinde de, Manisa’yı 53. Sıraya geri götürdü. Manisalı tüm bu gerilemeleri düşünüp, kararını sandıkta ona göre vermeli. Manisa’yı itaatkar değil, liyakat sahibi insanların yönetmesi lazım. Manisa ancak bu sayede bir noktaya gelebilir. Allah nasip eder Manisa halkı kendi çocuğuna, bir Manisalıya teveccüh gösterirse biz bu sorunların üstesinden Allah’ın izni ile geliriz. Kazanacağıma da inanıyorum. İnanmazsam bu kadar konuşmam. Ben mühendisim, sanayiciyim. Mühendisler hayal satmayı sevmezler, düz ve direkt konuşurlar. O yüzden biz mühendisler siyasette çok başarılı olamayız ama, bildiğimiz iş  olan, yöneticilikte çok başarılı oluruz” görüşlerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilişim