Türkan Bulur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gittiği doktorlardan aşırı derecede kireçleme rahatsızlığının olduğunu öğrendiğini, dizilerindeki kemik içi sıvısının bittiğini, bu yüzden şiddetli ağrılar çektiğini ve yürüyemediğini belirtti. 
Eşinden kalan emekli maaşıyla tanesi 460 lira olan ilacı almaya gücü yetmediği için iğneyi yaptıramadığını söyleyen Bulur, kızının ve torunun sosyal medyadan yardım çağrısında bulunduğunu anlattı.
Bulur, "İki iğneyi alacak gücüm yok. İşte Allah razı olsun, Haluk Levent aldı. Yarın gidip vurduracağım. Bana kocamdan kalan para 500 lira. Evim yok, çocuğumda ya da torunumda kalıyorum." dedi. 
Sanatçı Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Platformu ManisaTemsilcisi Ayşenur Cevrin, Türkan Bulur'un durumunu öğrendiklerinde hemen harekete geçtiklerini belirterek, "İhtiyaçlarını karşılama noktasında yardımcı olduk. İlaçları aldık, inşallah bundan sonra yürüyebilir." diye konuştu. 
Türkan Bulur'un durumunu ortopedi uzmanlarına sorduklarını aktaran Cevrin, "Dizindeki sıvı kaybına bağlı olarak yürüyememe sorunu yaşıyor. Ortopedi uzmanı tarafından verilen bir kemik içi dolgu ilacı. 2 tüp şeklinde her iki dize enjekte ediliyor. Eklem hareketliliğinin iyileştirilmesinde kullanılıyor. Doktorların söylediğine göre hastadan hastaya değişiklik göstermekle beraber ortalama 5 yıl tedavi sürecine destek sağlayacak." ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim