10 yıldır Kabak Tekkesi'nde Hz. Mevlana'ya hizmet edildiğini belirten Mevlana Düşüncesi Araştırmaları Derneği başkanı Mehmet Veysi Dörtbudak, facebook hesabından sitem dolu bir veda açıklaması yaptı. Dörtbudak şunları yazdı: 
"Yaklaşık 400 yıl Uşşaki disipline hizmet verdi. Vakti geldi sırlandı. 10 yıldan beri de Hz. Mevlana'ya hizmet etti. Sayısız kurslara, bilimsel etkinliklere ev sahipliği yaptı. Türkiye'de çıkan Uluslararası hakemli iki bilimsel tasavvuf dergisinden biri olan "SUFİ ARAŞTIRMALARI / SUFI STUDIES burada hazırlandı. 
50 metre ilerisinde Dere Mescidi (gündüz vakit namazlarında bile 2 veya 3 kişi ile namaz kılınır), 75 metre ilerisinde İvaz Paşa Camii (geçen gün ikindi namazında görevliler dahil 22 kişi ile namaz kıldık) varken, Vakıflar Bölge Müdürlüğü "ibadethane yapmak için" boşaltmamızı istedi. Oysa burası tekke olarak vakfedilmişti.
Üzerimize düşen vazifeyi yaptık ama etkili olmadı.
Buraya kadarmış dedik bugün binayı Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerine devrettik.
Başta binayı vakfeden Pilavcızade Hüseyin Ef. Hazretleri ve gelmiş geçmiş mürşidan, dervişan ve muhibbana rahmet dilerken binanın bize ilk tahsisini yapan Manisa Belediye Başkanı Sayın Bülent Kar beyefendiye; yaklaşık 8 yıldır binayı cami yapmak için bizden almaya çalışanlara karşı bizi destekleyen ve o gruba taviz vermeyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün'e; 10 yıl boyunca bir bilim adamı için çok değerli olan vaktini bizlere ayıran ve Mesnevî-i Şerif okumaları yapan Prof. Dr. Mustafa Yildirim 'a Orada yaptığımız faaliyetlere katılan saygıdeğer bilim adamı hocalarımıza ve dinleyicilerimize; Mevlevilikte canlı-cansız herşeye saygı duyulur anlayışınca binanın kendisine teşekkür ediyoru.z"

Editör: TE Bilişim