Saat 08.00 itibariyle oy kullanma işlemleri başladı. Tüm yurtta olduğu gibi Manisa’da da oy kullanmak isteyen vatandaşlar oy kullanacakları okulun yolunu tuttu. Nüfus cüzdanları ile sandık başına gelen seçmenler, sandık görevlilerinin verdiği 2 oy pusulası ve 1 zarf ile birlikte kabine girerek oy kullandı. YSK tarafından verilen zarfı, seçim sandıklarına bırakan vatandaşlar, sandık seçmen listesine attıkları imzanın ardından oy kullanma işlemlerini tamamlayarak ayrıldı.

MANİSA’DA 1 MİLYON 44 BİN 628 SEÇMEN OY KULLANACAK
 
Manisa’da il genelinde cezaevleri ve seyyar sandıklarda oy kullanacak seçmenlerle birlikte 1 milyon 44 bin 628 seçmenin 3 bin 455 sandıkta oy kullanacak. Türkiye genelinde ise 59 milyon 391 bin 328 sandık başına gidecek.

OY KULLANMAK İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİDİR?
 
TC numaralı nüfus cüzdanıyla olduğu Geçici Kimlik Belgesi, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliklerle de oy kullanılabilecek.
Oy kullanma işlemleri saat 17.00’ye kadar devam edecek.

Editör: TE Bilişim