Ahmet ÜNSAL/Manisa
 
Manisa sele teslim oldu. Aniden bastıran yağmur Manisa merkez, Selendi, Ahmetli, Turgutlu, Selendi, Alaşehir, Demirci başta olmak üzere Manisa’nın büyük bölümünde hayatı adeta felç etti. 

YOL KAPANDI SÜRÜCÜLER KONTAK KAPATTI 
Ege Bölgesini etkisi altına alan yoğun sağanak yağış ve sonrasındaki sel felaketi Manisa’dan geçen İzmir-İstanbul karayolunun trafiğe kapanmasına neden oldu. Saruhanlı Apak mahallesindeki derenin taşması ve DSİ kanallarının yanı sıra bölgedeki derelerin taşmasıyla birlikte yaşanan sel İshakçelebi Mahallesinde 200 evin sular altında kalmasına sebep oldu. Sel Suların gelmesiyle birlikte 2005 yılında aynı kabusu yaşayan vatandaşlar çocuklarını, yaşlılarını evlerinden alarak kendilerini güçlükle dışarı atabildi. DDY Balıkesir güzergahındaki seferler ise iptal oldu.
     
SEL BİR BUÇUK SAAT SONRASI GELDİ
 
Dün akşam saatlerinde 1,5 saat boyunca yağan sağanak yağış İzmir-İstanbul karayolunun üzerindeki Apak deresinin taşırdı. Sel suları dağdan aşağıya hızla 350 yerleşim yerinin bulunduğu İshakçelebi mahallesindeki evleri sular altında bıraktı. Sel suları Koyuncu mahallesinden Devlet Demiryolları hattını aşarak karayolunu geçilmez kıldı. İstanbul yolundaki trafik uzun süre ulaşıma kapanırken Manisa Valiliği AFAD Birimlerini sel bölgesine yönlendirdi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bölgeye 10 ekip yolladı. Öte yanda MASKİ ekipleri bölgeye çok sayıda kepçe, dozer ve kanal açma ekipleri gönderdi. 
Manisa merkezden gelen 10 itfaiye ekibi itfaiye müdürü Tuncay Gömeç önderliğinde vatandaşların evlerindeki suların motopoplarla bertaraf etmeye çalıştı
 
 KOYUNCU HALKI “BÖYLESİNE BİR AFAD GÖRMEDİK”  
 
Koyuncu mahallesinde bulunan binlerce tütün, kavun, bağlar, zeytin ve benzeri tarım ürünlerinde büyük zarara yol açtı. Köylüler bugüne kadar birçok yağış gördüklerini ancak böylesi ile ilk defa karşılaştıklarını belirterek; “İnanın selin başlamasıyla birlikte dev gibi sular köyümüzün üzerinden geçti. Ekili alanlarımız başta olmak üzere binlerce dönümlük tarlarımızdaki ürünler yok oldu. Devletimizin bize sahip çıkmasını bekliyoruz” dediler.
 
“CANIMIZI ZOR KURTARDIK”  
 
İsakçelebi mahallesindeki 200 konutta sel sularından büyük ölçüde etkilenirken evleri sular altında kalan vatandaşlardan Bahriye Gaberli ;
“Biz bu felaketi 2005 yılının Mayıs ayında yaşamıştık. Yine bir benzeri hatta daha fazlası bu yağışlar sonrasında oldu. Fakat yetkililer çok çok sonra geldi. Evlerimizin  içerisindeki buzdolapları bile yerlerinden söküp evin bahçesine kadar çıkartacak kadar sel oldu.Canımızı zor kurtardık” dedi
  
ÇEYİZLER SEL SULARI GİTTİ VE HASTALAR SIRTLARDA ÇIKARTILDI
 
Evlilik hazırlığında bulunan birçok genç kızın çeyizlikleri sel sularına kapılıp giderken evlerde hasta yataklarında yatan yaşlılar ise yakınları tarafından sırtlarda taşınarak konut dışına taşınabildi.
 
“KİMSEYE SÖZÜMÜ DİNLETEMEDİK FELAKET GELDİ”
 
Selden etkilenen İsakçelebi mahallesi muhtarı Recep Tan ise; “Gerek büyükşehir belediyesi Saruhanlı koordinetörü Ali Aybars Özbilgin’e  gerek se Saruhanlı ilçe  Belediye başkanı Hüseyin Yaralı’ya defalarca derelerin temizliği için uyarıda bulunduk. fakat bir türlü sözümü dinletemedik Felaket geldi. Sonuçta 2005 yılının aynı kabusunu yeniden yaşadık.” dedi
 
JANDARMA BİRİMLERİ SABAHA KADAR HASAR TESPİT ETTİ
 
Saruhanlı kaymakamı İsmail Alsancak ise trafiğe kapanan İzmir-İstanbul karayolu ile sel bölgesindeki sıkıntının aşılabilmesi için bölgeye gelen ekipleri bizzat koordine etti. Manisa Jandarma Tugay Komutanlığı bölgeye hasarın belirlenmesi vatandaşların mal güvenliğini sağlanması için bölgeye takviye ekipler yolladı. Evleri sular altında kalan vatandaşlar yakınlarının evlerine sığındı.
Hacıharmanlar ve Nuriye mahallesi çevresindeki üzüm bağları sel taşkını nedeniyle hasar gördü.
Editör: TE Bilişim