Manisa 2. Kitap Fuarı, 5174 Sayılı Kanuna uygun olarak, bütün resmi izinleri alınmış olan ve Türkiye Fuar Takviminde yer alan, yasal bir fuardır.
Aynı zamanda, T.C. Manisa Valiliği'nin 03/09/2018 tarihli, 15321710 sayılı Onayı doğrultusunda; il genelinde öğrenim gören ilk ve orta öğrenim öğrencilerinin, öğretmen gözetiminde, Manisa Büyük Şehir Belediyesi araçları ile fuara ulaşımının sağlanması il ve ilçe Milli Eğitim koordinatörlüğü ve denetiminde yapılacak olan bir fuardır.
Bu "OLUR" doğrultusunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müz ile birlikte il genelinde bir çalışma yapılmış, Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası bu amaçla araçları tahsis etmiş, yanı sıra tarafımızdan da otobüs kiralanması suretiyle toplamda 35 bin öğrencinin fuarı ziyaret etmesi sağlanacak şekilde organizasyon yapılmıştır.
Hal böyle iken, fuarın açılmasına 2 gün kala, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müz, telefonla bizi arayarak fuardan desteklerini çektiklerini belirtmişlerdir.
Gerekçe olarak ise; "İmza gününe gelecek olan yazarlar" gösterilmiştir.
Fuarımız sonuçta kamuya açık bir fuardır. Bu fuarda hangi yayınevlerinin yer aldığı, fuar süresince hangi yazarların imza etkinliği düzenleyeceği herkese açık bilgilerdir. Zaten haftalardır bu bilgiler, web sitemizde yayınlanmakta ve tüm sosyal hesaplarımızdan paylaşılmaktadır.
Fuarımızda 104 yayınevi, 100’den fazla yazar ve çizer 10 gün süreyle okuyucularla buluşacaktır.
Fuarın açılışına 2 gün kala alınan bu karara anlam vermekte zorlanıyoruz. Sunulan gerekçeyi ise hiç anlamıyoruz.
Üstelik, fuardan Milli Eğitim desteğinin çekildiği bilgisi, bize resmi bir yazı ile de tebliğ edilmemiş, telefonla bilgi verilmiş, ardından da bu bilgi, bir WhatsApp mesajıyla okul müdürlerine iletilmiştir.
WhatsApp mesajında kullanılan ifadeler ise, haksız bir karalama içeren, fuarımızın itibarına gölge düşüren, firmamızı zan altında bırakan ve en önemlisi de doğru olmayan ifadelerdir.  
Milli Eğitim Müdürümüz belli ki alel acele yazmış olduğu mesajında, fuarda farklı maksatların gözetiliyor endişesi, tek taraflı bir boyut öne çıkartılması gibi ifadeler kullanıp öğrencilerin fuara götürülmemesini istemiş. Lütfedip, velilerimize de eğer isterlerse bireysel olarak çocuklarını götürebilecekleri iznini vermiş.
Bu nedenle de öğrencilerimiz, tüm programları yapılmış, otobüsleri hazırlanmış olduğu halde fuara gelemiyorlar. Bugünkü açılış töreninde, henüz WhatsApp mesajını görmemiş olan bir kaç öğretmenin getirdiği az sayıda öğrenci vardı. Biz de kurdelayı onlara kestirdik. Çünkü biz bu fuarı öncelikle onlar için yapıyoruz.
Biz SNS Fuarcılık olarak, Manisalı bir çocuğun ya da gencin, kendi memleketinde düzenlenen bir kitap fuarını arkadaşlarıyla birlikte ziyaret etmesini engellemenin vebalini taşımak istemiyoruz. Daha iki gün öncesine kadar, fuara gideceğinin heyecanını yaşayan bir çocuğa şimdi nasıl bir açıklama yapılacağını ise düşünmek bile istemiyoruz.
Katılımcı yayınevi listemiz de, yazar listemiz de ortada, herkesin görebileceği yerdedir.
Hayatında az da olsa okuyan ve vicdanı olan herkesin takdir edebileceği gibi, bir tek taraflılık asla söz konusu değildir.  
Bir kitap fuarında farklı maksat gözetilmesi konusu ise, bizim açımızdan anlaşılması hiç mümkün olmayan bir konudur.
Dünyanın her yerinde ve ülkemizde düzenlenen bütün kitap fuarları hangi maksatla düzenleniyorsa, bizim fuarımız da o maksatla düzenlenen bir fuardır.
Bu uygulamanın yanlış olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini son iki gündür ulaşabildiğimiz bütün yetkililere ulaşarak belirttik. Kriz oluşmadan çözmeye çalıştık. Fakat sonuç alamadık. Konuyla ilgili gerek öğretmenlerden, gerek velilerden, gerek yayınevlerinden, gerek gazetecilerden gelen yoğun telefonlar nedeniyle bu açıklamayı yapmaya mecbur kaldık.
SNS Fuarcılık olarak kamuoyu ile bu bilgileri paylaşmaya mecbur kaldığımız için üzgünüz.
Fakat, fuarımıza ve firmamıza yönelik yapılan bu haksız karalamanın karşısında hukuki haklarımız saklı kalmak üzere suskun kalacak değildik, değiliz.
Fuarımıza destek veren, kurum ve kuruluşlara, katılımcı yayınevlerimize, Manisalılarla buluşmaya gelecek tüm yazarlarımıza sonsuz teşekkür eder, tüm kitap dostlarını fuarımıza bekleriz.
Saygılarımızla…
 
 
Naime Simsaroğlu
SNS FUARCILIK ORGANİZASYON YÖNETİM KURULU BAŞKANI
 
Editör: TE Bilişim