Şehzadeler Belediyesi tarafından Manisa’ya kazandırılan ve geçtiğimiz ay itibarı ile kapılarını halka açan Şehzadelerpark, 8 Mart Cuma günü Saat 14.30’da düzenlenecek olan görkemli bir törenle resmen açılıyor. Şehzadelerpark projesinin tamamlandıktan sonra halktan yoğun bir ilgi gördüğünü ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Şehzadeler Belediyesi olarak önemli bir projemizi daha açıyoruz. Sümerbank arazisi üzerinde 17 bin 500 metrekarelik bir alanda yaptığımız çalışma ile Manisamıza güzel bir tematik park kazandırmış olduk. Projemizin kapılarını geçtiğimiz ay halkımıza açmıştık. Kapılarının açıldığı ilk günden bu zamana kadar beklediğimizin çok üstünde bir ilgiyle karşılaştık. Şehzadelerpark çok kısa bir süre içerisinde çevre ilçeler ve illerden de rağbet görmeye başlamıştı. Her gün binlerce vatandaşımızın ziyaret ettiği Şehzadelerparkı özellikle hafta sonları 20 bin civarında vatandaşımız ziyaret ediyor. Zaman zaman bizlerin de ziyaret ettiği parkta vatandaşlarımız ile karşılaştığımızda proje ile alakalı olumlu eleştirileri bizleri son derece mutlu ediyor. Şehzadelerparkı ziyarete açtığımız ilk günün ardından çok kısa bir sürede ismi hem çevre ilçelerde hem de bölgemizde duyuldu. Aydın, Afyon, Balıkesir, İzmir gibi çevre illerimizden sürekli ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz. Manisamıza artı bir değer katmış olan Şehzadelerpark projemizin resmi açılışını 8 Mart Cuma günü Saat 14.30’da halkımızın geniş katılımı ile gerçekleştireceğiz. Bu güzel açılışımıza tüm halkımızı davet ediyoruz.” dedi.
ŞEHZADELERPARK’TA NELER VAR?
17 bin 500 metrekare alanda hayata geçen Şehzadelerpark projesinde;

  • DİORAMİK MESİR MÜZESİ; Yılın 365 günü Mesir Festivali heyecanının yaşanabileceği yaklaşık 640 metrekare kapalı alanda DİORAMİK MESİR MÜZESİ.
  • MİNİA ŞEHZADELER; Manisa’da bir ilk olarak, ağırlıklı olarak Manisa’da bulunan ve 32 adet tarihi eserin yer alacağı ‘MİNİA ŞEHZADELER’.
  • ŞEHZADE FİGÜRLERİ; Şehzadelerpark projesini içerisinde Osmanlı döneminde Manisa’da yetişen Şehzadelerin özelliklerinin ön plana çıkarıldığı 13 adet 1’e 1 ölçekte şehzade heykelleri.
  • MASAL PARK; Şehzadelerpark’ı gezmek için gelen çocuklar için oluşturulan alanda 22 adet replika konsepti çizgi film ve masal kahramanlarının maketlerinin bulunduğu ‘MASAL PARK’
  • KAFETERYA; Vatandaşların rahatlıkla oturup dinlenebileceği 290 metrekaresi kapalı, 280 metrekaresi açık olmak üzerine toplam 570 metrekare alana sahip kafeterya yer alıyor.
Editör: TE Bilişim