Şehzadeler Belediyesi, Manisa’da bir ilk projeyi daha hayata geçiriyor. ZAFER Kalkınma Ajansının desteği ile yapılacak olan projeyle, Kırançiftlik Mahallesinde 20 dönümlük arazide kurulacak olan 990 KW’lık güneş enerji santrali projesinin sözleşmesi geçtiğimiz gün ZAFER Kalkınma Ajansının Kütahya’da ki merkezinde imzalandı. Ajans Merkezinde düzenlenen imza törenine Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, ZAFER Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz ve ajans yetkilileri katıldı.
Kurulacak olan güneş enerji santrali ile Türkiye’ de kendi enerjisini üretecek olan sayılı belediyelerden olacak Şehzadeler Belediyesi, ihtiyacı olan elektriğin % 60’ını bu santralden karşılayacak.
Şehzadeler Belediyesi olarak yapacakları güneş enerji santralinin 5 yıl içerisinde kendisini finanse edeceğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Kütahya’da ZAFER Kalkınma Ajansının merkezinden Manisa’ya Şehzadelerimize bir müjdeyi daha veriyoruz. Şehzadeler Belediyesi olarak 2016 yılından bu yana üzerin de çalıştığımız bir projemiz vardı. Şehzadeler İlçemizde bir Güneş Enerji Santrali kurmak. Kırançiftlik Mahallemizde ki 20 dönümlük bir arazimizde gerekli tüm izinleri alarak projemizi hazırladık ve ZAFER Kalkınma Ajansı’nın da enerji yatırımları ile ilgili bir hibe desteği vardı. Bu hibe destek programına başvurduk ve şükürler olsun ki projemiz kabul gördü. Şehzadeler Belediyesi olarak ZAFER Kalkınma ajansına sunmuş olduğumuz bu 5.’nci projemizde kabul gördü. Şehzadeler Belediyesi olarak yapacağımız Güneş Enerji Santralimize 1 Milyon 200 bin TL’lik bir hibe desteği alıyoruz. Projemizin toplam maliyeti yaklaşık olarak 5 Milyon TL civarında tutuyor. 990 KW’ üretim gücüne sahip Güneş Enerji Santralimizde Şehzadeler Belediyesi olarak parklar ve sokak aydınlatmalarında kullandığımız elektriğin büyük bir kısmını buradan karşılamış olacağız. Bu proje kısa bir süre içerisinde kendi kendini finanse ediyor. Zaten aldığımız 1 Milyon 200 Bin TL’lik bir hibe desteğimiz var, geriye kalan kısmı da geliriyle birlikte kendi kendisini ödeyecek. Yaklaşık 4- 5 yıllık süre içerisinde bu projemiz yaptığı elektrik üretimi ile kendi kendisini finanse etmiş olacak. Bundan sonra da Şehzadeler Belediyesi kendi elektriğini üretmiş olacak” dedi.

“MANİSA’DA BİR İLKE İMZA ATIYORUZ”
Şehzadeler Belediyesi olarak güneş enerji santrali ile birlikte bir ilki gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan ÇelikEnerji noktasında dışa bağımlı olmamak, çevre dostu bir enerjiyi kullanmak Milli bir meseledir. Bu projemiz ile deyim yerindeyse bir taşla birkaç kuş birden vurmuş oluyoruz. Birincisi kendi elektriğimizin büyük bir çoğunluğunu kendimiz üretmiş olacağız. İkincisi çevre dostu bir enerjiden istifade ediyoruz. Daha önce de yapmış olduğumuz ve ZAFER Kalkınma Ajansından destek almış olan ‘Şehzadeler Güneş Topluyor 1’ projemiz ile Hobi Bahçelerimizin tüm aydınlatma sistemlerini güneş enerjisinden karşılıyoruz.  Ancak bu sefer yaptığımız projemiz çok daha kapsamlı ve büyük bir proje. Bir belediye kendi tükettiği elektriği karşılamak için bir Güneş Enerji Santrali kuruyor ve bu projenin giderlerini kendi ürettiği elektrikten karşılıyor ve daha sonra ki yıllarda da Belediyeye bir gelir sağlamış oluyor. Bu noktada bizden desteklerini esirgemeyen ZAFER Kalkınma Ajansımızın Genel Sekreter ve tüm ekibine, Belediyemizin projelerini yapan değerli Osman İba kardeşimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa sürede gerekli olan tüm ihaleleri gerçekleştirip, güneş enerji santralimizi yapacağız ve Şehzadeler Belediyesi olarak Manisa’da bir ilke daha imza atmış olacağız”
“ŞEHZADELER’İN 5 PROJESİ AJANSIN DESTEĞİNİ ALMIŞTIR”
Şehzadeler Belediyesinin yeni sıfırdan kurulan bir belediye olmasına rağmen proje yapma noktasında başarılı çalışmalar yapabildiğini ifade eden ZAFER Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz “Öncelikle değerli Belediye Başkanımızı Ajansımızın Merkezinde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumuz ifade etmek istiyorum. Şehzadeler Belediyesi olarak 2014 yılında sıfırdan kurulmuş bir belediye olarak ZAFER Kalkınma Ajansımızdan 5.defa hibe desteği alıyor olmanız gerçekten büyük bir başarı ve memnuniyet vericidir. Böylesine kısa bir sürede belediye kurmak, kalifiye insan yetiştirmek ve proje yapmak gerçekten çok zor. Bu noktada Şehzadeler Belediyesinin tüm çalışanlarını tebrik ediyorum. Kalkınma Ajanslarının faaliyetleri sizlerin katkıları ile bir anlam kazanıyor ve değer buluyor. Şehzadeler Belediyesi olarak sizin yapmış olduğunuz bu proje ciddi anlamda önemli bir proje. Sizin de ifade ettiğiniz gibi ülkemizde ki cari açığın yaklaşık % 50’si enerjiye olan bağlılığımızdan kaynaklanıyor. Biz yenilenebilir enerji konusunda ki potansiyelimizi harekete geçirdik. Yenilenebilir enerji konusunu projelendirerek kendi elektriğimizi üretebilir noktaya doğru gidiyoruz. Bundan sonra da daha ciddi projeler yapılacaktır. Bu projelerin hem Manisamıza hem de Ülkemize ciddi katkıları olacaktır. Bu anlamda böylesine anlamlı bir proje için Şehzadeler Belediyemizi de tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonra ki süreçte de yine birlikte çalışmalarımız olacak. Belediyemiz proje konusunda son derece tecrübeye sahiptir. Bu tecrübeyi de ger iki kurum olarak sahaya yansıttığımız zaman çok daha güzel sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. Bu projeyle birlikte Şehzadeler’de yaklaşık bin KW’lık bir santral kurulacak ve bu santralden de çok ciddi bir enerji üretimi gerçekleşecek. Bu üretimden de Belediyemizin yıllık 700 bin lira gibi de ciddi bir kazancı olmuş olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim