SALİHLİ TSO’DAN ANKARA ÇIKARMASI

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ile görüşerek, Salihli’de Termal Organize Sera Bölgesi kurulması konusunda taleplerini iletti.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Ankara’da Termal Organize Sanayi Bölgesi ve Salihli İnşaatçılar Çarşısı’nın yapımı konusunda üst düzey temaslarda bulundu. Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş’ın da eşlik ettiği heyette, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Körezli, Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Vural ve Nuri Sapmaz, Meclis üyeleri ve Salihli İnşaatçılar Çarşısı Toplu İşyeri Şapı Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri yer aldı.

Salihli TSO heyeti, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ile görüşerek, Salihli’nin ülke tarım ve hayvancılığında önemli bir rol üstlendiği anlatıldı. Salihli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki gelişmeleri dile getiren Salihli TSO Başkanı Ahmet Özbaş, gıda sanayine yönelik işletmelerin yatırım konusunda avantajlı konumu sebebiyle Salihli’yi tercih ettiğini anlattı. Jeotermal kaynak bakımından son derece zengin olan Salihli’nin, bu temiz ve ucuz enerjiden seracılıkta da yararlandığını ve ilçede Türkiye’nin önde gelen seralarından ikisinin ihracata yönelik üretim yaptığını anlatan Özbaş, Salihli TSO olarak bunu geliştirmek istediklerini anlattı ve projeyle ilgili şu bilgileri verdi:“Jeotermal potansiyelini en iyi şekilde kullanmak ve bunu istihdam artırmaya yönelik olarak değerlendirmek için Oda olarak üzerinde çalıştığımız bir Termal Organize Sanayi Bölgesi projemiz bulunuyor. Oda bünyesinde kurduğumuz Salihli Jeotermal A.Ş., MTA’dan iki yerde arama ruhsatı aldı. Uygun sıcaklıkta kaynak bulunması halinde bunları en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Seracılıkta bunu değerlendirmeyi düşünüyoruz. Bu yüzden Manisa’da bir ilke imza atarak, Termal Organize Sera Bölgesi oluşturmayı planlıyoruz. Bakanlık olarak sizden bu konuda destek bekliyoruz.” Hazırlanan bilgi dosyasını Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu’ya ileten Ahmet Özbaş, bu projenin ilçeyi ve bölgeyi ekonomik anlamda harekete geçireceğine inandıklarını ifade etti.

TOKİ'DEN TALEP
Sınırlı Sorumlu Salihli İnşaatçılar Çarşısı Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte TOKİ’ye bir ziyaret gerçekleştirildi. Burada Başkan Yardımcısı Ayşe Çalkan ile görüşen heyet, geçtiğimiz yıl kurulan Salihli İnşaatçılar Çarşısı Kooperatifi hakkında bilgi verdi ve çarşının Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilmesi talebini dile getirdi. Salihli heyeti, Ankara’da ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’yi ziyaret ederek, hatıra plaketi sundu.

Editör: TE Bilişim