Manisa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Bartu yaptığı açıklamada, fiyat tarifesinin işyerlerinde farklı farklı uygulandığını kaydetti. Kimisinin 10 lira, kimisinin ise 20 liraya tıraş ettiğini belirten Bartu, “Haksız rekabet yapanları birlik disiplin kuruluna vereceğimizi mesajla bildirdik. Böyle olunca fiyatlar biraz rayına oturdu. Ama ne kadar olsa yaptırım gücümüz olmadığından bir şey yapamıyoruz. Camında, sosyal medyada fiyatları paylaşan olduğu zaman onları engellemeye çalışıyoruz” dedi. 
Yeni fiyat tarifesini geçen ay yeniden belirlediklerini aktaran Bartu, “Fiyatları biraz daha yükselttik ve birliğimize yolladık. Bu fiyat tarifesi çıkacak ama nasıl çıkacak. Biz denetim olsun istiyoruz. Belediyelerden denetim istiyoruz ama denetim yok” diye konuştu. 
Mesleğin çok ilerlediğini belirten Başkan Bartu, bir saç sakalın neredeyse 1 saat sürdüğünü ifade ederek, bundan dolayı fiyatların uygun olduğunu söyledi.  Bartu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Maliyetler çok yükseldi. Jilet, jöle fiyatları arttı. Kiralar çok yüksek. El emeğiyle çalışıyoruz. Saçı 20 liradan 25 liraya, sakalı 10 liradan 13 liraya, yıkamayı 10 liradan 12 liraya çıkardık. Saça sakal kesimi yıkamayla beraber 40 liraydı 50 lira oldu.” 
Odanın çözüme kavuşturmaya çalıştığı ama yıllardır çözüme kavuşamayan sorunların olduğunu dile getiren Bartu, “Pazar günü tatil ve çalışma saatlerinin çok uzun süreli olması. Biz sürenin belirlenmesini istiyoruz. Haksız rekabet var. Bunun ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Korsan çalışan var, kaçak çalışan var” dedi.

Editör: TE Bilişim