Kıraloğlu ayrıca Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festival Komitesi’nin, Şehzadeler Şehri Manisa’nın bu çok önemli tarihi değerini pazarlamayı, yönetmeyi bilmediğini iddia etti. Kıraloğlu, “Brezilya bir Rio Karnavalı yapıyor,  Dünya Brezilya’ya akıyor. Bizim Brezilya’dan neyimiz eksik? Bizim her bir şeyimiz var da; bir tek pazarlama yeteneğimiz, vizyonumuz yok” görüşlerine yer verdi.
Demokrat Parti (DP) Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Uğur kıraloğlu  Üniversite öğrencilerinin ve Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan binlerce işçinin yıllarca şehir merkezini bir kez bile görmeden; işlerinden okullarından çıktıktan sonra, soluğu İzmir’de aldıklarını ifade etti. Bu sürece çok üzüldüğünü kaydeden Kıraloğlu, “Manisa kent merkezi yıllardır ne OSB işçilerini, ne de üniversite öğrencilerini hiç ağırlamadı. Hatta diyebilirim ki; Türkiye’nin farklı illerinden Manisa’ya üniversite eğitimini almaya, İzmir’den de OSB’deki fabrikalarda çalışmaya gelen binlerce işçi ve öğrenci bir kez bile olsun Şehir merkezine gitmedi. Soluğu direkt İzmir’de veya evlerinde, yurtlarında alıyorlar.  Üzücü, düşündürücü de olsa haksız da değiller. Çünkü Manisa’nın şehir merkezinde, yani Şehzadeler İlçesi’nde onların hoşça vakit geçireceği, eğlenebileceği, alışveriş yapabileceği, zevkle yiyip içebilecekleri alanlar ve işletmeler yapılamadı. Dolayısı ile de binler işçi ve öğrenci Manisa Şehir merkezi yerine İzmir’i tercih ediyor” dedi.
“ELİMİZDEKİ TARİHİ VARLIKLARI NE KORUYABİLDİK, NE DE PAZARLAYABİLDİK”
Uğur Kıraloğlu yerli ve yabancı turisti de Manisa’ya çekebilecek çalışmalar yapılmadığına vurgu yaparak, “Yerli ve yabancı turist konusu ise tam bir facia. Şehzadeler Şehri Manisa’ya bir türlü yerli ve yabancı turisti çekemedik. Çünkü  elimizdeki tarihi varlıkları ne koruyabildik, ne de pazarlayabildik. Oysa yerli ve yabancı turisti çekmenin sayısız yolu var”  bilgisini verdi.
“ULUSLARARASI MESİR FESTİVALİ KEŞKE ADINDA OLDUĞU GİBİ ULUSLARARASI OLSA”
Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin yıllardır yapılmasına rağmen hala tam olarak bilinmediğini ve Manisa’ya ekonomik anlamda bir katkısı olur duruma getirilemediği görüşünü savunan Uğur Kıraloğlu, “Bu iş sadece yılda bir kez yapılan ve bana  göre kent ekonomisine hiçbir katkısı olamayan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali ile dönmez. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali keşke adında olduğu gibi uluslararası olsa… Yazık ki sadece adı uluslararası.” Dedi.
“FESTİVAL KOMİTESİ MESİR FESTİVALİNİ PAZARLAMAYI, YÖNETMEYİ BİLMİYOR”
 Festival Komitesini başarısız bulduğuna dikkat çeken Uğur Kıraloğlu, “Çünkü festival komitesi; 480 yıllık bu tarihi mirasın tüm dünya ülkelerinde bilinmesini, festival haftasını ve saçım törenini tüm dünya televizyon kanallarında yayınlatmanın yöntemini, kısacası Manisa’nın bu çok önemli değerini pazarlamayı, yönetmeyi bilmiyor. Bu konuda festival komitesi ve belediyelerin karneleri, hep sıfırlarla dolu. Böyle önemli ve 480  yıllık tarihe sahip bu mirasın hakkı verilemiyor.  Brezilya bir Rio Karnavalı yapıyor,  Dünya Brezilya’ya akıyor. Binlerce yerli ve yabancı turist sadece karnaval günlerinde bıraktıkları dövizlerle, Brezilya’nın bir yıllık ekonomisini kalkındırıyor. Alan mutlu, satan mutlu. Bizim Brezilya’dan neyimiz eksik? Eksiğimiz yok, fazlamız var. Bizim; ‘şifa kaynağı mesir macunumuz var.’ Mesir saçım geleneğimiz var. Bizim Şehzadelerimiz, padişahlarımız var. Hafsa Sultan’ımız, Merkez Efendi’miz var. Üzümümüz, zeytinimiz,  zeytinyağımız, kirazımız var. Her bir şeyimiz var da; bir tek pazarlama yeteneğimiz, vizyonumuz yok” görüşlerine yer verdi.
ESNAF KAZANACAK, MANİSA KAZANACAK, HALK KAZANACAK
DP’li Kıraloğlu, “İşte biz Manisa’nın şehir merkezine yani Şehzadeler’e; hem yerli-yabancı turisti, hem üniversite öğrencisini, hem de organize sanayi bölgesinde çalışanları çekeceğiz. Fikirlerimize değer verilir, Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin Dünya’ya pazarlanması ve duyurulmasında izlenecek yöntemin neler olabileceği sorulursa, o konuda da projelerimizi hızlıca hayata geçirip, 480 yıllık Ata mirasımız  Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin; kente, büyük ve küçük esnafa, kent turizmi gelirlerine katkı sağlar hale getirilmesine destek oluruz. Böylece esnaf kazanır, Manisa kazanır, halk kazanır, biz kazanırız” diye konuştu.
ESNAFIN RUHSAT HARÇLARINA;  % 50 İNDİRİM SÖZÜ
Uğur Kıraloğlu esnafa bir de müjde vererek, “Esnafımıza destek olmak ve biraz daha kendilerini toparlamalarını sağlamak için İlk kez iş yeri açacak esnafımıza ruhsat harçlarında; % 50 indirim, diğer esnaflarımıza ise belirli şartlarda 2 yıl tabela ve reklam vergisi muafiyeti getireceğiz” dedi.  Biz halkımızla, esnafımızla, öğrencimiz ile, yerli ve yabancı turistimiz ile büyüyüp, gelişeceğiz. Manisa’yı adına yakışı bir şekilde  ‘şehzadeler Şehri’ yapacağız. Ekonomik kalkınma, turistik hareketlilik, Organize Sanayi bölgesi ve öğrenci şehri avantajını, gerçek bir avantaja çevireceğiz. Projelerimizde, ekibimizde hazır. Cesaretimiz ve vizyonumuzda var. Geri kaldık sandık… Sandıktaki kanaat notu kararını da halkımıza bırakıyoruz. Her şey kabulümüzdür. Biz yerimizi de, haddimizi de biliriz” dedi.
2 FAKÜLTEYİ ŞEHİR MERKEZİNE TAŞIYACAĞIZ
Uğur Kıraloğlu ayrıca bütün eğitim hayatları boyunca şehir merkezine hiç girmeyen üniversite öğrencilerini şehirle tanıştırmak ve merkezdeki ekonomik sirkülasyonu arttırmak amacıyla MCBÜ’nün 2 fakültesini  merkeze almak için çalışma başlatacağına vurgu yaparak, “MCBÜ öğrencileri bütün eğitim hayatları boyunca hiç şehre girmeden, şehir merkezini görmeden, Manisa’dan hiç alış-veriş yapmadan mezun olup gidiyorlar. Niye girsinler ki? Niye Manisa’nın şehir merkezine gitsinler ki?  Onları; şehir merkezinde cezbedecek, şehir merkezine çekecek hiçbir işletme, eğlence-dinlence yeri, işletme, meydan yok ki. Öğrenciler ve gençler şehirlerde meydan ararlar. Oturacakları ve vakit geçirecekleri  işletme ararlar. Manisa’da yıllardır bu hizmetler vatandaşa da, öğrenciye de  sunulmadı.  Öğrencilerin, OSB işçilerinin İzmir’e,  Bornava’ya kaçması son derece normal. Biz Manisa merkeze öğrencileri, OSB çalışanlarını, halkı Manisa şehir merkezine çekecek alanlar, meydanlar, işletmeler yapacağız. Ayrıca MCBÜ rektörlüğü ile görüşerek, üniversitenin iki fakültesini şehir merkezine alabilecek bir projeyi hayata geçireceğiz. Böylece şehir merkezi canlanacak, bu hizmetler esnafa can suyu olacak” ifadelerine yer verdi.

 
 

Editör: TE Bilişim