Manisa’da Şehzadeler İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polis ekiplerine ‘’ organ bağışı ve organ nakli’’ konularında eğitim verildi.
HABER: SERKAN ÖZCAN
Şehzadeler  İlçesi Sağlık Müdürlüğü  Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinayon Merkezi Sorumlusu İlçe Müdürü Uz.Dr. Müjde İlgün tarafından  Şehzadeler İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev alan  İlçe Emniyet Müdürü Murat Yiğit Yılmaz beraberindeki  Polis  memurlarına  'organ bağışı ve organ nakli' konularında eğitim verildi.
Eğitim sonrası  Şehzadeler İlçe  Sağlık Müdürü  Uz.Dr.  Müjde İlgün  ve personeli ile birlikte açılan organ bağış standında 7 polis memuru  gönüllü organ bağışçısı oldu.  Uz.Dr.Müjde İlgün’ün yaptığı konuşmada,
Hayatın kaçınılmaz gerçeklerinden biri olarak ölüm, özellikle yakınını kaybeden insanlar için üzücü ve zor bir durum iken; organ nakli bekleyen hastalar için umut ışığı olabilmektedir. Tıp bilimindeki gelişmeler ile organ nakilleri artık risk taşıyan operasyonlar olmaktan çıkıp, uzun süreli iyileşmeler sağlayan ve hayat kalitesini artıran, güvenli ve başarılı tıbbi operasyonlar haline gelmiştir. Organ bağışı ve organ naklinin birbirinden ayrı düşünülemez. Organ bağışı olmadan organ naklinin gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Organ bağışı kişinin sağlığında ya da öldükten sonra organlarını organ yetmezliği olan kişilere nakledilmesi için bağışlamasıdır. Organ nakli ise beyin ölümü gerçekleşen kişilerin bağışlanan organ veya dokularının tedavi amacıyla ihtiyacı olan başka birine nakledilmesidir" dedi.

Editör: TE Bilişim