Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden biri olan PepsiCo, 6’ncı üretim tesisinin temelini, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 13 Aralık 2016 tarihinde düzenlenen törenle atmıştı.
Tesis tamamlandı, faaliyete geçti. Resmi açılış töreni ise 5 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Açılış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.
   
NEDEN MANİSA?  
PepsiCo, Adana, İzmir ve Çorlu’da yer alan 3 içecek, Suadiye (Kocaeli), Tarsus (Mersin) ve Manisa’da yer alan 3 yiyecek fabrikası ile dünya standartlarında üretim yapmayı amaçlıyor.
PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Levent Yüksel, Manisa’nın yeni fabrika yatırımı için doğru bir nokta olmasının pek çok nedeni olduğunu belirtmiş ve "neden Manisa" sorusuna şöyle yanıt vermişti: "3. Teşvik Bölgesi’nde yer alan Manisa’nın Organize Sanayi Bölgesi altyapısı yatırıma bir hayli uygun. Ek olarak, yetişmiş bir insan gücüne de sahip olan bölge hem bazı hammaddelerimize hem de İzmir, Antalya gibi büyük tüketim noktalarına yakın.”
35 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 14 futbol sahası büyüklüğüne denk gelen 100 bin metrekare alana kurulan PepsiCo Manisa Yiyecek Fabrikası, “Yalın Üretim” uygulamalarına göre tasarlanan ilk fabrika olma özelliğine sahip. Bu uygulamalar; patates işleme noktasından ürün sevkiyat noktasına kadar çeşitli yenilikleri de kapsayacak. Fabrika, ayrıca farklı tip patates depolama alanı, üretim ve paketleme tesisleri, ofis alanı ve ürün deposunu da içeriyor.
“Manisa’dan ülkenin üretim hacminin %25-30’unu üreteceğiz”
Fabrikada ilk etapta 350 kişi, 2022 yılına kadar tesiste toplam 500’den fazla kişiyi istihdam etmeyi planlan PepsiCo Türkiye, Manisa’dan bir hayli umutlu.
Fabrikanın, yatırımın beraberinde gelen kapasite artışıyla birlikte Türkiye’nin toplam üretim hacminin %25-30’unu üreteceği belirtiliyor.  

PEPSİCO HAKKINDA
PepsiCo, 1965 yılında Pepsi Cola ve Frito Lay’ın birleşmesi ile kuruldu. 1998 yılında dünyanın en büyük taze meyve suyu üretim ve pazarlama şirketi olan Tropicana’yı satın aldı, 2001 yılındaysa sporcu içeceği olarak bilinen Gatorade ve çeşitli pirinçli çerezler, meyveli ve yulaf ezmeli barlar üreten Quaker firmasıyla birleşti.
Dünyanın lider yiyecek-içecek şirketi olan PepsiCo, bünyesinde yer alan Frito Lay, Quaker, Pepsi, Tropicana ve Gatorade şirketleri ile 200’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Yıllık cirosu 63 milyar doları aşan PepsiCo, sürdürülebilir büyümeye odaklandığı “Fayda Gözeten Performans” vizyonu etrafında birleşen 250 binden fazla çalışanıyla birlikte tüketicilerin hayatlarına keyif katan besleyici, lezzetli gıda ve içecekler üretiyor. PepsiCo, her biri yıllık 1 milyar doları aşan perakende satışına sahip 22 ayrı markasının yanı sıra diğer onlarca markasıyla gıda ve meşrubat alanında dünyanın en geniş portföyünü sunuyor.
Türkiye’de atıştırmalık pazarında yiyecek şirketi Frito Lay ile 1993 yılından bu yana, içecek pazarında ise içecek şirketi PepsiCo Beverages ile 2002 yılından bu yana Türk tüketicisine kaliteli ve yenilikçi ürünleri ile hizmet vermeye devam etmektedir.
Adana, İzmir ve Çorlu’da yer alan 3 içecek, Suadiye (Kocaeli), Tarsus (Mersin) ve Manisa’da yer alan 3 yiyecek fabrikası ile dünya standartlarında üretim yapmaktadır
 
 

Editör: TE Bilişim