Bu tür eğitimlerin önemli olduğunu kaydeden Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, “Uzun mesailer yapıyorsunuz. Zor şartlarda çalışıyorsunuz. Bu bilgiler inşallah faydalı olur” dedi. 
Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürü Mustafa Çetin, okul önlerinde, hastane önlerinde zorunlu olmadıkça kornaya basılmaması gerektiğini söyledi. Çetin, özellikle hayati önem arz eden sınav dönemlerinde insanları rahatsız edecek ıslık korna, havalı kornalara kesinlikle izin vermediklerini kaydetti.  Çetin, şoförlerin kılık kıyafete uyması gerektiğini belirtti. Şoförlerin araçlarına binen insanlara nazik, saygılı olması gerektiğini kaydeden Çetin, “Kesinlikle ve kesinlikle münakaşaya girilmeyecek.  Para alan arkadaşlar şoför kartını mutlaka okutsun. Okutmadığı takdirde şoför kartına el konulacak. İlkinde 6 ay, ikincisinde 1 yıl şoför kartına el koyacağız. Alınan o paralarla hizmetler yapılıyor” dedi. 
Şoförlerin çalıştıkları hatların ilk ve son durağı dahil duraklarda bulunan yolcuları alması çağrısında bulunan Çetin, “Kesinlikle güzergah dışına çıkmayın. Yolcu indirme ve bindirme durakları dışında bekleme yapmayın, yolcuları indirip bindirmeyin. Bu konuda vatandaşlardan çok sayıda şikayet geliyor. Durak dışında çok acil olmadığı sürece yolcu almayın” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim