Eski AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın İYİ Parti'nin adaylık teklifine olumlu yanıt verdiği iddia edildi.
Sözcü'den Veli Toprak'ın iddiasına göre, 15 Temmuz 2016'da düzenlenen darbe girişimi sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kurulan komisyonda başkanvekilliği görevini üstlenen, eski AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ İYİ Parti'den Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oluyor.
CHP VE İYİ PARTİ'DEN ÖZDAĞ'A ORTAK ADAYLIK TEKİFİ
MHP, Manisa'da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü tekrar aday gösterdi. AK Parti ise aday çıkarmadı. Cumhur İttifakı'nın, Manisa'da MHP adayını destekleme kararı sonrası CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi, AK Partili eski vekil Selçuk Özdağ'a adaylık teklifi götürdü.
Özdağ'ın, İYİ Parti'nin önerisine olumlu yaklaştığı öğrenildi. Özdağ, bu hafta içinde AK Parti'den aday adaylığı başvurusunu geri çekip partisinden istifa edecek ve İYİ Parti'ye geçecek. CHP ve İYİ Parti, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimde 'Millet İttifakı' adayı olacak Özdağ'ı destekleyecek.
"BİRİNCİ PARTİYİZ"
Selçuk Özdağ, sosyal medya hesabından Cumhur İttifakı'nın Manisa kararını şu sözlerle eleştirmişti:
"Açık ara birinci olduğumuz bir yerde büyükşehir belediye başkanlığının bir başka partiye verilmesini izah edemiyorum. Siyasette uzlaşma iyidir ama doğru olan bunu adalet temelinde yapmaktır. İnsanlara ait her karar tartışılabilir. Tek tartışılmazımız inançlarımız ve ülke menfaatleridir. Emeğe saygı adaletin bir gereğidir. Emek verenin lütfa ihtiyacı yoktur. Şehzadeler şehrinin büyükşehir belediye başkanlığı partimizin ve emektar tabanımızın hakkıydı, bu karar doğru olmamıştır, artık olup biteni değerlendirmek tabanımızın vicdanına kalmıştır. Susmak ikbal sağlar ama itibar sağlamaz… Yanlışa yanlış diyemeyenler o yanlışın vebaline ortak olur. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, kış- yaz demeden koşan, terleyen AK Parti tabanının anasının ak sütü gibi hakkıdır."
ÖZDAĞ'DAN YENİ TİWETLER 


SELÇUK ÖZDAĞ KİMDİR?
Selçuk Özdağ,? 7 Ağustos 1958 tarihinde Kırıkkale'de dünyaya geldi.
İlk ve orta eğitimini Ankara'da bitiren Özdağ, Dokuz Eylül Üniversitesi BucaEğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü ve Manisa Gençlik ve Spor Akademisinden mezun oldu. Üniversite mezuniyetinin ardından Gazi ÜniversitesiSağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında 1997 yılında yüksek lisansını tamamladı. 2003 yılında doktora eğitimini bitirdi. 2012 yılında ise Doçent oldu.
SİYASİ KARİYERİ
1975 senesinde, henüz öğrenciyken gitmeye başladığı Manisa Ülkü Ocakları'nda aktif siyaset ile ilgilenmeye başladı.
İlerleyen dönemlerde Büyük Birlik Partisi'nin kurucu ekibinde yer aldı. Bu partide 17 sene çeşitli mevkilerde görev aldı.
Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehadetinden sonra Büyük Birlik Partisi'nden ayrılan Özdağ, 2011 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 24. Dönem Manisa Milletvekili olarak seçildi.
2013-14 AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı, 2013-14 AK Parti Genel Merkez Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulundu.
2015 seçimlerinde, 26. Dönem Manisa Milletvekili olarak yeniden TBMM'ye giren Selçuk Özdağ, 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçilmiştir. Kongre sonrası yapılan ilk MKYK toplantısında ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görevlendirilmiştir.
Selçuk Özdağ evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Editör: TE Bilişim