Aşçı Mehmet, okul yönetimine, öğretmenlere ve sevgiyle karşılayan mesleğin gelecekti ustaları olacak olan öğrencilere teşekkür etti.  67 yılında başladığı bu mesleği bugüne kadar sürdürdüğünü söyleyen Mehmet, “Kuru fasulye yaptık, değişik yemekler yaptık. Ama son 10 yılda kuru fasulye ile biraz ileriye gittik. Bu insanların takdiri ve tercihidir. İnşallah burada yaptığımız bu işte öğrencilere ufacıkta olsa katkımız olduysa ne mutlu bize. Hayatım boyunca hep şunu yapmaya çalıştım. En güzel hizmet insana verilen hizmettir. Ama bu insan öğrenciyse ona verilen hizmet kutsaldır” dedi. 
 Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı Öğretmeni Burhan Dumrul ise, “Mehmet hocama teşekkür ediyorum çünkü kendisi bizim duayenimiz. Kendisinden rica ettik, oda bizi kırmadı. Şu projenin bize şöyle bir getirisi oluyor. Öğrenciler dışarıda yapılan yemeklerin özellikle bu tarz meşhur olan yemekleri ustalarından direk görerek anlıyorlar.  Bu mesleğin zorluklarıyla ilgili çocuklara tüyolar veriyor. Bu da bizim için fazlasıyla yeterli oluyor” diye konuştu. 
Sevgiyle yapılan her işin başarılı olduğunu açıklayan Mehmet Akgül,  “Sevgi verirsen sevgi alırsın, sevgini vermezsen karşılığını hiçbir şey alamazsın. Bu yemekte dahildir. Malzemeyi kullanırken, kimsiye acımayın en iyisini kullanın. Yağın en iyisini, salçanın en iyisini, kuru fasulyenin en iyisini kullanın. İyi malzemelerle yapılan en güzeli olur. Eğer malzemeden çaldığın anda hem kendine hem yemek verdiğin topluma zarar verirsin” diyerek öğrencilerle birlikte kuru fasulye ve pilavı yaptı.

Editör: TE Bilişim