Kula Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan çevre dostu bez torbalar dağıtılmaya başlandı.

Kula Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin başlattığı ‘Çevre dostu torba’ projesi ile Kula’da bir ilke imza attı. Plastik poşetlerin ücretli olmasından itibaren file ve bez çanta gibi uygulamaların kullanımına geri dönülmesinden sonra okul öğrencileri, kendi el emekleri ile yaptıkları bez çantaları Kula’da dağıtmaya başladı.

Türkiye’de de poşetlerin ücretli olmasının gelecek açısından önemli bir adım olduğunu vurgulayan okul müdürü Ahmet Ali Okumuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘plastik kullanımını terk edip geleceğimizi koruyalım’ çağrısından sonra ülke genelinde hızla yayılan plastik poşet kullanımının azalmasına yönelik çalışmalarda okul öğrencilerinin kendi el emekleri ile yaptıkları bez çantaları dağıtmaya başladıklarını ifade etti. Okumuş, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısından sonra ülkemiz genelinde hızla yayılan plastik poşet kullanımının azaltılmasına yönelik çalışmalarda okulumuz öğrencilerinin kendi el emekleri göz nurları ile diktikleri çantaları çevremize sahip çıkma çevremizi koruma adına bez çantalar üreterek pazarda Kulalı hanımlarına dağıttık. Plastik poşetlerin doğamıza vermiş olduğu zararlardan başlıcaları kanser vakalarındaki artış, naylon poşetlerin şeffaf oldukları için tıpkı bir sera gibi ışığı emerek orman yangınlarına neden olmaktadır. Kimyasal maddeler içeren naylon poşetler özellikle siyah olanların sadece toprağa değil içerisine konulan sebze ve meyveler aracılığı ile insan sağlığına zarar verebilirler. Naylon poşetler doğada bozulmaya başladıklarında çevreye zararlı kimyasal maddeler yarar ve bu maddeler toprağa, suya karışarak besin zincirimizi yavaş yavaş kirletir, bunlara elimizden geldiğince mücadele etmeli çevremizin bize çocuklarımızdan bir emanet olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Bu çalışmada Moda Tasarım Teknoloji Alan Şefimiz Aysel Kaynak Hanımın önderliğinde kalıp çıkarmış öğrencilerimiz her bir bez çantayı kendileri üretmişlerdir. Geleceğin mesleklerinden biri olan Moda Tasarım Teknoloji Alanında Kula’ya donanımlı ve yetenekli öğrenciler yetiştirmek adına çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Yapmış olduğumuz çalışma ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Adem Sümen ve Kula Kaymakamımız Sayın Kemal Duru tarafından ilgi ile karşılanmış ve ilk siparişimizi Kaymakamlık adına Sayın Kaymakamımız Kemal Duru Bey’den almış bulunmaktayız. Çevreye duyarlı vatandaşlarımızdan istekli olanlara yardımcı olabiliriz. Çalışmalarımızda bizlere destek olan Kula’nın sevilen esnaflarından İsmail Kaynak’a okulumuz adına teşekkür ederiz. Bu güzel proje için yeni çalışmalarımız devam edecek.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha