Manisa Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Zeki Apak, mobilya malzemelerinin yılbaşından bu yana büyük oranda zamlandığını ifade ederek “Son dönemde üst üste yaşanan ham madde zamları üretici firmalarımızı zor durumda bırakarak iş yapamaz bir noktaya geldik" dedi.  
Zamların farkında olmadan her aya yayıldığını belirten Apak, “Hammaddeye gelen zam oranı 7-8 ay zarfında neredeyse yüzde 100'leri buldu. Şuan üreticimiz zor durumda. Bu yalnızca suntada, MDF’de, suntalamda, süngerde ve boya malzemelerinde. Mobilyacının devamlı kullandığı hammaddelere durmadan zam geliyor" diye konuştu. 
Başkan Apak dolar inişte olduğu zamanlarda da zamların devam ettiğini vurgulayarak, “Dolar inişte zam geliyor, dolar çıkışta zam geliyor. Bunun izahını bulamıyoruz. Türkiye’de asgari ücrete yılda bir kez zam gelir. Zamlar işçilere ve üretilen ürünlere yansıtılır. Bir de hammaddeye gelen zamlar yansıtılır fakat hammaddeye gelen zamlara yetişemiyoruz. 10 yılda bu sene gelen zamlar kadar zam gelmedi. Esnafımız bu konuda dertli. Malzemecilere ayak uyduramıyoruz. Bunun izahını ancak bu işi araştıracak devletimizin yetkili organları çözer. Bunun araştırılmasını talep ediyoruz"  ifadelerini kullandı. 
Ülke olarak, devlet olarak zorlu bir süreçten geçtiklerini kaydeden Apak, "Ama bu zorlu süreci başaracağımıza inanıyoruz. Biz devletimizi, bayrağımızı, milletimizi seviyoruz. Bu vatan altında yaşıyorsak bu savaşı kazanacağız inşallah. Çünkü bizim gidecek başka yerimiz yok. Biz burada cumhurbaşkanımızın arkasındayız, dolara karşıyız. Ama biz üretime devam edeceğiz. Biz üreten bir ülke olacağız. Bütün esnaf arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Zamlar konusunda sayını valimizi, milletvekillerimizi göreve çağırıyorum. Bunları takip etsinler. Küçük esnafımız zor durumda. Küçük esnafımıza sahip çıkılsın. Esnafımız kepenk kapatmasın. Daha önce yaptığımız iş anlaşmaları var. devamlı zam olduğu zaman tabi ki zor durumda kalıyoruz. Zarar edince de kapatmak zorunda kalacağız. Burada büyük firmalar fırsatçılık yapıyor.  Hammaddeye durmadan zam geliyor. Burada devletimiz mücadele anlatırken, fırsatçılık yapmak yanlış. Mobilyacı arkadaşlarımız hepsi zor durumda. Büyüklerimizden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim