Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Yavuz Ünsal tarafından tasarlanan vücudumuzdaki iç organları tanıtan elektronik eğitim materyalleri İstanbul’daki özel bir üniversite tarafından her yıl düzenlenen ’Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda 6 bin proje arasından sunum hakkı kazanan 75 proje arasına girerek büyük bir başarı kazandı.
Daha hızlı ve kalıcı öğrenme
21. yüzyıl öğrenme ve öğretme becerileri gözetilerek Fen ve Teknoloji Dersinde insan vücudunun iç organları ve işlevlerini Arduino setler ve C programlama dili kullanılarak tanıtan proje öğrencilerin daha hızlı ve kalıcı öğrenmelerini sağlıyor.
Proje sayesinde ayrıca öğrenme ortamında pasif süreçlerden aktif öğrenme ortamına geçişi kolaylaştıran Robot daha fazla organa hitap ederek öğrenmenin daha kalıcı hale gelmesini sağlıyor. Proje Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Melda Coşkun ve Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni İshak Kurt tarafından stem becerileri ve 21. yüzyıl öğrenme ve öğretme becerileriyle müfredata entegre edildi. Proje, üniversitede de büyük ilgiyle karşılandı. Öğrencilerin elektronik ürünleri sadece kullanan değil aynı zamanda üreten bireyler olmalarını amaçlayan proje, sınıf ve Fen Bilimleri öğretmenlerinin kolayca kullanabileceği bir ürün olma özelliğini taşıyor.
Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu Müdürü Mücahit Mert okullarında bu tür projeleri üreten bir toplum olma yolunda öğrencilere gelecek hedefleri çizmenin öncelikli eğitim hedefleri olduğunu vurgulayarak projeye katkı sağlayan öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.
Aynı programda ayrıca Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulunun da ortağı olduğu ’Sınırları Aşma’ isimli proje de kabul edilerek sunumu gerçekleştirildi.

Kaynak: iha