HABER: DİYAR ASLAN
Salihli ilçesi Sart Mahallesi’nde yaşayan 51 yaşındaki Asil Erişti, damadının çektiği video ile 8 milyondan fazla takipçisi olan ünlü youtuber Ener Batur’a meydan okudu. #İşBudur etiketiyle mesleklerle ilgili videolar çeken Batur’a seslenen Erişti, “Asıl iş budur” diyerek, Enes Batur’u patates çuvallarını taşımaya davet etti.

“GERÇEK İŞ BU, HODRİ MEYDAN”

Yıllar önce Sart Belediye Meclisi üyeliği yapıp, bakkal işleten Erişti, 1985 yılından bu yana “Dünyaya bir daha gelsem yine bu işi yapardım” dediği, hamallık işini yapıyor.  Yağlı güreş lisansıyla Kırkpınar’da güreştiğini söyleyen, Enes Batur’a atıf yaparak, “Gençlerin böyle video atıp milyon izlenmesi çoksa bizi de görsünler izlesinler. Gerçek iş bu, hodri meydan” dedi.

BİR GÜNDE 30 TON PATATES TAŞIYOR

Mevsimlik işçi olarak şehir şehir dolaştıklarını söyleyen Erişti, “Senelerce esnaflık yaptım. Bakkala 5 sefer hırsız girince ekonomik sıkıntıların da etkisiyle hamallığa yöneldim. Hamallığı çok seviyorum. 30 yıldan fazladır bu iş yapıyorum. Bursa’daki patatesleri yükledik. Şu an Afyon’dayız. Bir sonraki ay İzmir Ödemiş’te olacağız. Patates çuvallarının her biri ortalama 50 ila 65 kilo arasında değişiyor. 30 ton yük alan bir kamyonu yaklaşık 6 saatte tek başıma yükleyebiliyorum. İşimi severek yaptığım için de zorlanmıyorum” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim