FOTO: RIDVAN KAMAL
Manisa Valiliği öncülüğünde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle Milli Birlik yürüyüşü gerçekleşti. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başlayan yürüyüşe Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer,  AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Uğur Aydemir, Semra Kaplan Kıvırcık, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün,  MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Cumhuriyet Başsavcı vekili Halim Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, BBP İl Başkanı Ahmet Ay, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde 7’den 77’e vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve fenerlerle 15 Temmuz Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda Şehzadeler Belediyesi Mehter Takımı mini bir konser verdi. Kur’an-ı Kerim ve salalar okundu.  15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere, tüm şehitler için 1 dakikalık sayı duruşunda bulunuldu. 
Şehitleri rahmetle anan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “İradenizle bayrağımıza, vatanımıza, sahip çıktınız. Son kale Türkiye yıkılmadı, yıkılmayacak. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a, MHP Lideri Bahçeli’ye, milletlimize vatanlarına sahip çıktıları için teşekkür ediyorum” dedi. 
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 15 Temmuz’da şehitler verdiklerini ancak bu vatanı böldürmediklerini, bölücülere, hainlere yedirmediklerini kaydetti. Çerçi, 15 Temmuz zaferini Türkiye’nin ikinci kurtuluşu savaşı olarak gördüklerini vurguladı. 
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, büyük Türk milletinin her zaman içeride ve dışarıda tehditlere maruz kalmasına rağmen, bu tehditlerin milletin birlik ve beraberliğiyle bertaraf edildiğini söyledi. Bu vatan toprağının kutsal olduğunu dile getiren Ergün, bir karışını dahi hainlere vermeyeceklerini belirtti. 
AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Türk milletinin Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde 15 Temmuz gecesi 40 yıllık terör örgütünü 24 saat dolmadan yok ettiğini kaydederek, hainlerinin hepsinin kucaklarına atladıklarını devletlere kaçtığını ifade etti. Bu mücadelenin bitmediğini, bitmeyeceğini vurgulayan Baybatur, bu mücadelenin devletin bekası için verilen mücadele olduğunun altını çizdi. 
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, Türk ve dünya tarihi açısından önemli olan bir olayın 2. Yılını geride bıraktıklarını ifade ederek, sırtlarında ihanet hançerinin açısının durduğunu, toprağa verdikleri şehitlerin ince sızıyla ayakta durduklarını kaydetti. Vali Güvençer, bütün şehitleri rahmetle yat etti
Editör: TE Bilişim