Kentin farklı yerlerinde inşa edilmiş yeni projeler çok büyük bir ilgi çekmektedir. Bunun yanı sıra eski yapılar içinde de satılık olanlar vardır. Bu sayede en güzel evi bulmanız, ayıracağınız bütçe ile doğru orantılıdır. Bu yüzden bütçenize göre bir seçim yapmanız mantıklı olacaktır. Ayrıca evlerin lokasyonu da kesinlikle dikkate alınmalıdır.

Ev Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Manisa kent merkezinde veya dış mahallerde birçok ev vardır. Ancak evi satın almadan önce mutlaka bir takım kriterler ışığında hareket etmeniz gerekmektedir. Bu noktada evin hangi mevkide olduğu çok önemlidir. Mahalle seçimi ilk etapta yapılmalıdır. Daha sonra ev özelliklerine bakmak gerekmektedir.
  • Ev özellikleri noktasında ilk etapta lokasyona göre hareket etmek gerekmektedir. Lokasyon hayati derecede önemlidir. Bu noktada evin bir takım kuruluşlara, ticari işletmelere yakın olması gerekmektedir. Örneğin pazarın kurulduğu yere yakın olan bir konut, ev hanımının çok rahat etmesini sağlayacaktır. Aynı şekilde okulun da en azından yürüme mesafesinde olması şarttır. Bu şekilde ulaşıma ekstradan para ödemenize gerek kalmayacaktır.
  • Manisa satılık daire ile alakalı olarak evin iş yerinden çok uzakta olmaması da gerekmektedir. İşyerine yakın olan ev hem ulaşım ücreti ödemenizden sizi kurtaracak hem de çok erken kalkmanıza gerek bırakmayacaktır.
  • Evin iç yapısı, mimari tarzı da çok önemlidir. Özellikle mutfak, banyo ve tuvalette kaliteli malzemenin kullanılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra evin cephesine de dikkat etmelisiniz. Güney cephesi genellikle çok tercih edilmektedir.
Manisa kiralık ev tutarken, otoparkı da göz önünde bulundurmak temel kurallardan birisidir. Çünkü birçok aile artık otomobil sahibi olduğu için araçlarını güvenli bir şekilde park etmek istemektedirler. Kapalı otopark opsiyonu çok daha fazla tercih edilmektedir. Bu şekilde aracınız her zaman güvende olacaktır. Satın alma işlemleri ile alakalı olarak hem belediyede hem de tapu dairesinde bürokratik zorunlulukları mutlaka başarılı bir biçimde yerine getirmelisiniz.
Editör: TE Bilişim