2.Anafartalar Mahallesi 1527 sokak ile Mimar Sinan Bulvarı arasındaki yol yaklaşık 30 yıl sonra trafiğe açıldı.
Peki geçen yaklaşık 30 yıl boyunca yol nasıl yok sayıldı? Kimler kullandı?
“Burası Türkiye” dedirten bir durumla karşı karşıyayız.
Mahallenin o bölgesinden yol geçtiği Sümarpark’la ilgili çalışmalar başladığında fak edildi. Sümerpark’ın batı cephesi ile Ordu A.Ş. arasında kalan yolun ekipler tarafından açıldığını gören vatandaşlar önce büyük şaşkınlık yaşamıştı.   
 
BAHÇE ASLINDA DEVLETİN YOLUYMUŞ
Mahallenin yaşlıları bundan 30 yıl önce 1527 sokaktan Mimar Sinan Bulvarı’na geçerken bu yolu kullanıyormuş. Yani, yeni yapılan Sümerpark’ın batısındaki cephe ile Ordu A.Ş. arasındaki 7-8 metre genişliğinde, en az 500 metre uzunluğundaki yol imar planında olmasına ve görülmesine rağmen birden kaybolmuş. Yıllar geçtikçe de unutulmuş gitmiş. Taki Sümerpark’ın inşaatına başlanıncaya kadar.
Sümerpark’a kazma vururken bir de bakmışlar ki oda ne?
Yol geçiyor. 
Bak sen şimdi!  
Böyle mi olmuş gerçekten?
Tabi ki böyle olmamış. Herkes oradan yol geçtiğini biliyordu. Yani yetkili herkes yolun iç edildiğinin farkındaydı.   
Ne yani son 30-35 yıldır hiç o şehir planına bakan olmamış mı?
Oradan yolun geçtiği ayan beyan ortadayken, bir kişi çıkıp da neden müdahale etmemiş? Son 30 yılda kaç belediye başkanı, kaç imar müdürü değişti. Hiç mi fark eden olmadı? 
Bir yol düşünün, birdenbire kapatılıyor, etrafı çevriliyor ve hooop bahçe oluveriyor. Ama hiç kimse görmüyor, duymuyor, bilmiyor.
Bak sen şu FETÖ’ye?  
Çalan tamam da çaldıranın, kapıyı ardına kadar açık bırakanın suçu yok mu?  
Şimdi asfaltı atıldı, yol açıldı. Zararın neresinden dönülürse kardır hesabı. Eyvallah…
Bugüne kadar kim veya kimler bu yolu kulanmışsa hesabı sorulacak mı? Kamu adına herhangi bir tazminat veya benzeri dava açılacak mı?
Ve bir de göz yumanlar var. Onlara da kıssadan hisse düşecek mi?
Yani yapanın yaptığı yanına kar mı kalacak yoksa bu kez şaşıracak mıyız?
Ve kim bilir…
Kim bilir daha ne yollar hala kapalı!  
 
YOL DEMİŞKEN…
Şu Doğu Caddesinde devrim oluyor. Caddenin bir bölümünde otopark yasağı uygulaması başlatıldı. İddiaya göre elektrikli otobüs gelecek. Gelsin tabi. Manisa’da ulaşım büyük sorun. Umarım neşter olur. Ama bir sorun çözülürken başka bir sorun daha da büyüyorsa düşünmek lazım. Doğu Caddesi otopark yükünü azaltıyordu. Şimdi o yük ara caddelere dağıldı kabus gibi.
Bu şehirde tek sorun ulaşım değil ki? Mesela otopark da ciddi sorun. İnsanlar her gün 15-20, aylık 350-400 TL’yi bulan otopark ücreti ödemek istemiyorsa veya ödeme gücü yoksa ne olacak?
Söyleyeyim; Keşmekeş, çile, korna sesleri!..
Hele okulların açıldığı Pazartesi günü Manisa’da mümkünse hava yolunu kullanın! Bu teknoloji henüz olmadığına göre Allah yar ve yardımcımız olsun…   
 
ÇOCUKLARA KALE DİREĞİ Mİ TAŞITILIYOR?
Dün Manisa çok vahim bir kazayla sarsıldı. 8 yaşındaki Muharrem Ege Öztürk kale direğinin devrilmesi sonucu yaşamını yitirdi. Kazanın ardından soruşturma açıldı. Kazanın nasıl olduğu konusunda bilgiler dolaştı. Manisa’daki futbol okullarıyla ilgili şöyle küçük bir araştırma yaptım. Birçoğunda çocuklara kale direği taşıtılması olağan, sıradan bir durum.
Hal böyleyken Allah beterinden korusun ama nasıl?
 
TOP ULAŞTIRMA BAKANLIĞINDA
Büyükşehir Meclisi’nde çok sorunlu Gediz Kavşağıyla ilgili harika bir karar alındı. Kavşağın yapımına başlanabilmesi için imar sorunu halledildi. Yani top artık Ulaştırma Bakanlığı’nda. Bundan sonra bu kavşakta yaşanacak sıkıntının sorumlusu bakanlıktır.
Peki biz derdimizi kime anlatacağız?
Sorumlu bakanlık olduğuna göre derdimizi Ak Partili Milletvekillerine anlatabiliriz.
Ben buradan ilk ricada bulunayım.
Sayın vekiller; Bu yolu kullanan milyonlarca sürücüyü Gediz Kavşağı işkencesinden kurtarın. Ne olur Ankara’ya gerekli baskıyı yapın. Ve ben inanıyorum ki bu bölge hızlı tren ve yeni kavşakla birlikte çile kavşağı olmaktan çıkacaktır. Sabuncubeli Tünelini yapan bu irade için kavşak inşa etmek çok zor değil.