HABER: DİYAR ASLAN
Manisa’da neredeyse 40 yıl boyunca vahşi çöp depolama alanı sorunu yaşayan Şehzadeler ilçesine bağlı Turgut Özal Mahallesi sakinleri, Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanı’nın faaliyete geçmesiyle bir nebze de olsa rahat nefes almaya başladı. Çöp derdinden kurtulan mahalleli, şimdilerde mahalle girişindeki Kömürcüler Sitesine yerleşen hurdacıların yaktığı çöp ve hurdalarla mücadele ediyor. Mahallenin tepkisinin ardından gündüz çöp yakamayan hurdacıların, karanlığı fırsat bilerek gece saatlerinde çöp yaktıkları görüldü.

BÖLGEYE KAMERA SİSTEMİ TAKILDI
Şikayetleri üzerine bölgeye kamera sistemi takıldığını söyleyen Turgut Özal Mahallesi Muhtarı İsmet Bakşi, “Bu konuda bizim çok şikayetlerimiz oldu. En son geçen ayın 18’inde Vali’mizle görüşmüştüm. Konuyu kendisine arz ettim. Sonra o konuyla ilgili 1 hafta, 10 gün sonra bir toplantı yaptılar. Şehircilik, Büyükşehir, ilçe belediyeleri, Emniyet, Zabıta ve Sağlık Müdürlüğü ile birlikte biz de katıldık. Oraya Büyükşehir Belediyesi oraya gece görüşlü bir kamera sistemi kurdu. Bu kez mevcut yerde değil de biraz daha uzakta yakmaya başladılar. Daha önce yolun üstünde yakıyorlardı. Şimdi de ağaçların arasında kendi dükkanlarında yakmaya başladılar. Şu anda kameralarla tespit edilirse, çöp dökenlere ya da çöp yakanlara ceza uygulanacak” dedi.

“HURDACILAR ORADAN KALKMALI”
Kömürcüler Sitesi’nde bulunan hurdacılar buradan taşınması gerektiği dile getiren Bakşi, “Tabi bu geçici bir süreçtir. Sonuç olarak o hurdacılar oradan kalkmadıkça o işlemler de devam eder diye düşünüyorum. Sağ olsun Vali’miz ve ilgili kurumların hepsi ilgilendiler. Sayın Vali’miz ve yetkililere bu konuyla ilgilendikleri için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

BU KEZ GECE YAKMAYA BAŞLADILAR
Kamera sisteminin kurulmasının ardından hurdacıların mesai saatleri dışında çöp yakmaya başladıklarını söyleyen Bakşi, “Şu anda o kameralarda birilerini tespit ederlerse ceza yazarlar. Çünkü orada yakıp da uzağa kaçanlar var. Yani kimin yaktığını, kimin attığını suçüstü yapamıyorlar. Eskisi gibi değil ama şu an biraz bir durgunluk var. Kameralardan sonra durmuş gibi görünüyor. Genelde mesai saatlerinin dışında yakılıyor. Gece yakınca da insanları tespit etmek zor oluyor. Hurdacıların tamamen buradan kaldırılması gerektiği düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 
Editör: TE Bilişim