DP Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Uğur Kıraloğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; kadınların toplumsal hayatın vazgeçilmez değerlerinin başında geldiğine önemle vurgu yaptı. Uğur Kıraloğlu, “hayatımızın her anında, her konuda ve her zaman desteklerini gördüğümüz, varlıklarıyla onurlandığımız; eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren kadınlarımızın günü kutlu olsun” dedi.
“ŞEHZADELER’E YENİ BİR HUZUR EVİ YAPACAĞIZ”
DP Şehzadeler Adayı Uğur Kıraloğlu dün sabah saatlerinde Manisa Huzur Evi Vakfı ve Dinlenme Evi’nde yaşamlarını sürdüren yaşlıları ziyaret etti, ellerini öptü, sohbet etti ve yanında götürdüğü canlı çiçekleri hediye etti. Dinlenme evinde yaşayan kadınların gününü kutlayan Kıraloğlu,”yaşlılarımız bizim başımızın tacı. Seçilmemiz halinde Şehzadeler’e yeni bir huzur evi yapacağız” dedi.
“DİNİMİZİN EMRİ İLE AYRIMCILIĞIN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ”
Manisalı kadınların sosyal ve siyasal yaşamda var olmalarını sağlamak amacıyla  bir çok projesinin hazır olduğunu dile getiren DP adayı Uğur Kıraloğlu, “Kadınlarımız bizim baş tacımız. Kadınsız bir hayat; yavan, düzensiz, disiplinsiz, sevgisiz, dayanışmasız ve yalnız tükenir gider. Kadınlarımız  olmasaydı tufana kapılmış nesneler gibi, sürüklenirdik. Onlar hayatlarımızı organize, disipline eden; şefkati ve bitmez tükenmez sevgileri ile sarmalayan varlıklardır. Biz bu nedenle vaatlerimiz arasına, kadınların istihdamına ve gelir getirici hizmetlere yönelik projeler koyduk. Kadınlarımıza yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden bir dine mensubuz. Biz de dinimizin emri ile ayrımcılığın her türlüsüne karşıyız” dedi.
“ÖNEMLİ OLAN AĞIZDAN ÇIKAN SÖYLEMLERİ İCRAATA  GEÇİRMEK”
‘Varlığımızın nedeni, sevginin, şefkatin, anneliğin, dayanışmanın, cefakarlığın, sabrın simgesidir kadınlarımız’ diyen DP Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Uğur Kıraloğlu, “kadınlarımızın yılda bir gün hatırlanması artık geleneksel oldu. Bu söylemi herkes dillendiriyor. Önemli olan ailenin ve toplumun yapı taşı olan kadınlarımızı, annelerimizi, kızlarımızı; üreten, verimli hale getiren, ekonomiye katkı sağlayan hale getirecek projelerin içine dahil edebilmek. Kadınlarımızı sadece iş yerlerinde istihdam etmekle sorun çözülmüyor. Aklıyla, fikriyle, nezaketi ile, yaratıcılığı ve çalışkanlığı ile erkekleri yönetebilecek kabiliyete sahip kadınlarımızı, kızlarımızı, annelerimizi; üretir, ülkeye ve yaşadıkları şehirlere katma değer sağlar hale getirmek lazım. Her kadınlar gününde beylik laflar edip, fikirleri cümle içlerine hapsetmemek lazım. Önemli olan ağızdan çıkan söylemleri icraata  geçirmek. Bunu yapabiliyorsanız yönetici ve belediye başkanı olursunuz” ifadelerine yer verdi. 
SAĞLAYACAĞIMIZ İMKANLARLA KADINLARIMIZ; ÜRETECEK, SATACAK, KAZANACAK
 “Kadın, Medeniyetin aydınlık yüzüdür. Kadınlar, özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar.” diyen Uğur Kıraloğlu, “Kadınlarımızın desteklenmesi demek, ailenin, toplumumuzun ve milletimizin güçlenmesi demektir.  'Cennet annelerin ayakları altındadır' hadisine yürekten inanan bir dinin mensubu olan bizler, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Manisalı kadınlarımızın üretime dahil olmasına, fikirlerini hayata geçirmelerine ve bizim yapacağımız hizmet alanlarında; üretmelerine, bu şehre, kendi aile bütçelerine katkıda bulunmaya yönelik projelerimiz var. Bu projeler seçilmemiz halinde ivedilikle hayata geçirilecektir. Uygulanabilir, üretime ve şehrin ekonomisine katkısı olacak; fikri, projesi, girişimcilik ruhu olan her kadın vatandaşımız Şehzadeler Belediyesi’nin kanatları altında sağlayacağımız imkanlarla üretecek, satacak, kazanacak, taşın altına elini koyacak. Hem Onlar, hem Şehzadeler kazanacak. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın daha aydın, daha demokratik ve güzellikler içinde yaşayabilmesi umuduyla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”
 

Editör: TE Bilişim