Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kartlı sayaçta depozito bedeli alınmamaktadır. Şu anda mekanik sayaç bağlatmak isteyen bir abonemiz, 120 TL depozito, 50 TL sayaç bedeli, 30 TL sökme takma ücreti olmak üzere toplamda 200 TL + KDV ödemek zorundadır. Kartlı sayaçta ise ilk 100 bin sayaçlık ihalede, 165 Lira + KDV, ikinci ihalede ise 195 lira + KDV bir bedelle vatandaşlarımıza temin edildi. Biz zaten bu kartlı sayaç uygulamasını 6 ay önce kaldırdık. Çünkü sayaçlar kur farklarından dolayı şu an 450 lira oldu. Mevcutta 250 bin kartlı sayaç abonesi var. Bunun 15-20 bini büyükşehir olmadan önce Ahmetli ve Kırkağaç gibi ilçelerde belediyeler tarafından takılmış olanlardır.”
 
“Kartlı sayaçtan 1 lira dahi kazanç elde etmedik”
Başkan Ergün, kartlı sayaç ihale bedelinin üzerine 1 TL dahi kar koymadan, 18 ay vadeli bir şekilde vatandaşlara verdiklerini söyleyerek, ‘Buradan kazanç elde ettiler’ diyenler külliyen yalan söylüyor” dedi.
 
Kartlı sayaç isteğe bağlı oldu
Başkan Ergün, kartlı sayaç uygulamasının 6 aydır yapılmadığını meclis üyelerine ifade ederek, gündem maddesini meclise sundu. MASKİ Genel Kurulu’ndaki üyelerin oybirliği ile aldığı karar üzerine komisyon kararı kabul edilerek, kartlı sayaç uygulaması meclisin karar aldığı tarihten itibaren isteğe bağlı oldu.

Editör: TE Bilişim