Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Manisa Medya TV Yönetim Kurulu Başkanı ve Yeni Manisa Gazetesi İmtiyaz Sahibi Abdullah Polat’ın sunduğu ‘Seçimin Nabzı’ Programında bugüne kadar yaptığı çalışmaları değerlendirdi, hayata geçireceği projelerden bahsetti. Başkan Ergün, 5. Yılını kutlayan ve Manisa’nın uydudan yayın yapan tek televizyonu olan Manisa Medya TV’ye yeni dönemde başarılar diledi, Abdullah Polat’a vazo hediye etti.
Başkan Ergün, 63 bin oyla 2009 yılında Manisa Belediye Başkanı seçildiğini, Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte 2014 yılında yapılan seçimlerde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini kaydetti. Ergün, büyükşehir belediye başkanı seçilmeden önce büyükşehrin alt yapısı için çalışmalara başladığını vurguladı. Bir sandalyesi, bir masası olmayan MASKİ Genel Müdürlüğü’nü kurduklarını ifade eden “Her belediye başkanı alt yapı yatırımından kaçmaya çalışır. Ancak bu bir süreç sabır gerektiriyor. Sitem eden vatandaşlardan teşekkürler gelmeye başlayınca doğru işler yaptığımıza inandık. Dersine çok çalışacaksanız. 1740 personel yapısına sahibiz. Manisa’nın 30-40 yılının temellerin bugünden atmaya başladık” dedi.
 
Manisa’nın en büyük sorunun 40 yıllık çöp sorunu olduğunu belirten Ergün, 112 milyon TL bedelle Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisini hayata geçirerek bu sorunu ortadan kaldırdıklarını, bunu tamamen kamu yatırımıyla yaptıklarını söyledi. Ergün, ilçelerden de buraya aktarmaların yapıldığını dile getirdi. Ergün, “Manisa Atık Su Tesisinde bütün ilçelerin sularını arıtacağız. 69 tane vahşi depolama alanını 10-12’ye düşürdük. Vahşi depolama alanlarında enerji üretmeye başladık. Gelir elde ediyorsunuz. Çöp meselesi benim 6-7 yılıma mal oldu” diye konuştu.
Çevre yatırımlarının gelecek açısından önemli olduğunu, bundan dolayı da atıl durumda olan 13 atıksı arıtma tesisini hayata geçirdiklerini vurgulayan Ergün, 239 milyon TL’lik arıtma tesisi yatırımı yaptıklarını ifade etti. Ergün, mahalleleri ziyaret ettiğini, mahallelilerin de tesis istediğini açıkladı. Bugüne kadar 200 mahallenin alt yapısını tamamladıklarını ifade eden Ergün, yeni dönemde de iktidarın gücünü arkalarına alarak 200’den daha fazla mahallenin alt yapısını tamamlamayı planladıklarını kaydetti. Ergün, “Yaptığımız yatırımların faydasını uzun yıllardır yağmayan yağmurlarda gördük. Birkaç yer dışında fazla sıkıntı yaşamadık” diye konuştu. Elektrik zammına rağmen Ergün, 3 senedir suya zam yapmadıklarını belirterek, buna rağmen birçok şehir suya çeşitli zamların yapıldığını dile getirdi.
Elektrikli otobüslerin Manisa’da güncel konular arasında yer aldığını kaydeden Başkan Ergün, çevreye duyarlı ulaşımı sağlamak yüzde 100 elektrikli, yüzde 100 çevreci olmak üzere 93 milyon TL’lik bir yatırımı Manisa’ya kazandırdıklarını söyleyerek, büyükşehir olarak Manisa’nın ulaşım master planını hayata geçirdiklerini söyledi. Ergün, “Önemli olan insanların daha mutlu olduğu bir şehirde yaşamalarını sağlamak. Toplu taşımayı insanlarımıza sevdirmeliyiz.” dedi.
Ergün, Soma’daki bölgesel ısıtma sistemi için 217 milyon TL yatırım yaptıklarını, 10 bin 570 aboneye ulaştıklarını vurguladı, abone sayısının yeterli olmadığını, bunu geliştirmek için çalışmaya devam ettiklerini,  310 kilometrelik boru döşediklerini aktardı.
Öğretmenevi’nin yanına yapılan kavşağa Devlet Bahçeli’nin ismini verdiklerini belirten Başkan Cengiz Ergün, 16 Mart Cumartesi günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Manisa’ya geleceğini, toplu açılışlar gerçekleştireceğini, ayın zamanda isminin verildiği kavşağın da açılışını yapacağını söyledi. Ergün, yeni yapılacak olan kavşaklardan birine merhum Necmettin Erbakan’ın isminin verileceğini aktardı.
Ulaşımda otoparka önem verdiklerini ifade eden Ergün, 2 bin 720 araçlık otoparkı Manisa’ya kazandırdıklarını, Türkiye’nin en büyük tam otomatik kapalı otoparkını yaptıklarını söyledi.  Ergün, Eski Garaj Yeni Projede yapmayı planladıkları Manisa Büyükşehir Belediye binasını, projenin iptal olması nedeniyle Manisa Prime Projesi içerisinde yapılacağını kaydetti.
Sporu çok sevdiği için sporla çok uğraştığını söyleyen, Manisaspor ile büyük başarılar elde ettiklerini Süper Lig’e çıktıklarını aktaran Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyespor kurulduğu için çalışmaları bu alanda sürdürdüklerini, hedeflerinin bir üst lige çıkmak olduğunu vurguladı. Ergün, geleceğin teminatı olan gençler için spora çok büyük yatırımlar yaptıklarını, aynı şekilde amatör spora da büyük destek verdiklerini dile getirdi.
Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar hayata geçirilen projeleri eleştiren Millet İttifakı'nın Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orkun Şıktaşlı’ya cevap verdi. Yapılan açıklamalara üzüldüğünü söyleyen Ergün, “Manisa Belediye Başkanı Manisa’da yaşayan 63 bin vatandaşın oyuna alarak Manisa Belediye Başkanı seçildi. 2014 yılında 357 bin 657 oy olarak büyükşehir belediye başkanı seçilmiş. Siz beğenirsiniz, beğenmezsiniz, saygı duyarsınız, duymazsınız ama halkın oylarıyla seçtiği belediye başkanına o kitabı sehpalar üzerine, masanın üstüne atamızsanız. O attığınız kitap 357 binoy veren insanın kafasına atılmış demektir. 357 bin kişinin oyuna attınız. Manisalıları havale ediyorum.  Ben kendime kabul etmedim o saygısızlığı. O kitabı vatandaşa attı, vatandaşlara saygısızlık etti. 357 bin kişinin oyuna saygısızlığını yaptı. Terbiyemizi bozmayalım. Allah’a havale ediyorum. Cengiz Ergün bir şey yapmadın dedin. Mecliste o kararları verirken el kaldırmadın mı? Sen el kaldırmadın mı? Daha aday olana kadar Büyükşehir Belediyespor yönetimindeydin ne oldu şimdi? O saygısızlık ve terbiyesizlik 357 bin oy veren vatandaşa yapıldı” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim