Geçtiğimiz günlerde özellikle Horozköy, Nurlupınar, Atatürk ile İstasyonaltı Mahalellerine bin polisle huzur uygulaması yapan İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, gündemdeki “neden o mahalleler?” sorusuna yönelik açıklamalarda bulundu.
"O MAHALLELERDEKİ VATANDAŞLARIN HUZURU İÇİN YAPIYORUZ"
Polisin çıkarma yaptığı mahallelerde illegal örgütlerin genelde daha rahat örgütlendiklerini söyleyen Müdür Ceren, “Biliyorsunuz PKK gibi illegal gruplar daha çok Güney ve Doğu Anadolu’dan göç alan vatandaşlarımızın arasında bulunan çok cüzi bir genç kesimin aklının çelinmesiyle örgütleniyorlar. Şu koskoca göç alan yerlerdeki vatandaşlarımız arasında böylelerinin sayıları 3-5 kişiyi geçmiyor. Ama ne oluyor? O mahallede oldukları için biz de mahalledeki vatandaşlarımızın huzuru için o ziyaretleri yapıyoruz. O mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın devletin orda olduğunu bilmesini istiyoruz” dedi.
"İLLEGAL İŞLER YAPAN 3-5 KİŞİ HUZUR BOZUYOR"
Mahallelerde yaşayan Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlardan zaman zaman bilgi aldıklarını da ifade eden Müdür Ceren, “Sağ olsun yine bize oradaki sağ duyulu vatandaşlarımız bize gerekli desteği ve bilgiyi veriyor. Ben de buradan kendilerine özellikle teşekkür ediyorum. Biz de onları rahatlatmak amacıyla polisleri gönderiyoruz. İllegal işler yapan 3-5 kişinin genel tabana hakim olmalarını engellemek için polisi oraya gönderiyoruz” şeklinde konuştu.
SEÇİMDE SORUN YAŞANMAYACAK
Ülkenin gündem konuları arasında yer alan seçim güvenliğine de değinen Müdür Ceren, “Seçimlerde bir sorun yaşanmayacağını buradan açıklıyorum. Daha önceki seçimde bir sorun yaşamadık 1 Kasım’da yapılacak seçimde de bir sorun yaşamayacak Manisa. Tüm polislerimizle seçimin Manisa’da güven içinde yapılması için çaba sarf ediyoruz. En ufak bir konuyu bile ilçelerimiz dahil değerlendiriyoruz. Zaten jandarmayla da iyi bir iş birliği içindeyiz. İstihbarat birimleriyle bilgi paylaşımı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: HAYAT Gazetesi