HABER-FOTOĞRAF: AHMET ÜNSAL 
Yunusemre ilçesi Mehmet Suphi Egemen ilkokulu okul Müdüresi Evra Seda Kerey, ise yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerine ve velilerine yönelik yaptığı konuşmasında; “Okulumuzda çiçekler açtı. Bu sezon çocuklarımız için yeni projeleri hayata geçireceğiz. Sulu seracılık, golf sahaları en kısa sürede hayata geçireceğiz. Çiçek öğrencilerimiz için bizlerde kendilerimizi yenilemek durumundayız ”dedi.
Okul Müdüresi Kerey, eğitim öğretim dönemi boyunca hem öğrencinin, hem de velinin ve okul idarecilerin yapması gereken ve uyması gereken kuralların olduğunun altını çizerek;
 “Yeni dönemin daha sistemli eğlenceli geçmesi için okul-velinin uyması gereken 27 maddelik sözleşmeyi karşılıklı imzaladık. Ayrıca öğrencinin de uyması gereken kurallar var oda 18 maddeyi kapsıyor. Öğrenci sözleşmesinde bazı maddeler de Okulda herkese karşı kibar, nazik ve hoşgörülü davranırım, Tuvalette ihtiyacımı karşıladıktan sonra ellerimi güzelce yıkar, oyalanmadan çıkarım, Okul saatlerinde herhangi bir eksiklik için dışarı çıkamayacağımı bilirim. Bu yüzden okul için hazırlığımı gece yatmadan önce yapar, sabah tekrar kontrol ederim, Okul idaresi ve öğretmenimce verilen sorumlulukların benim daha iyi öğrenmem için olduğunu bilirim. Ödev ve araştırmalarımı keyifle yapmaktan mutlu olurum, Akşam tüm hazırlıklarımı yaptıktan sonra en geç 21.30 da yatağımda olurum. sözleri yer alıyor. Okul-Veli sözleşmesinde ise Öğrencimin güne  kahvaltı yaparak başlamasını sağlayacağım, Öğrencimin yanında okul,öğretmen ve arkadaşları hakkında olumlu ifadeler kullanacağım, Boş zamanlarında televizyon, bilgisayar, tablet vb. teknolojik araçlar yerine, faydalı etkinliklerle meşgul olmasını sağlayacağım, Öğrencimi sağlıklı atıştırmalıklar konusunda bilgilendirip, fast food tarzı yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak tutacağım, Temizliğine dikkat edeceğim. Haftada en az iki kere banyo yaptırıp, tırnaklarını kestireceğim. Yanında her zaman peçete ve ıslak mendil bulundurmasını sağlayacağım, Devamsızlığı konusunda okul idaresini ve öğretmenini haberdar edeceğim, Tüm veli toplantılarına katılmaya çalışacağım. Mazeret dolayısı ile katılamayacaksam bunu önceden haber vereceğim. İlk fırsatta okula giderek toplantı kararları ile ilgili  bilgi alacağım. Katılamadığım veli toplantılarında çoğunluğun kararlarına uyacağım, Öğrencimi asla diğer arkadaşları ile kıyaslamayacağım. Beş parmak nasıl farklı ise her insanın da farklı özellik ve yetenekte olabileceğini ona da anlatacağım ve Akşam yatma hazırlıklarını (diş fırçalama/pijama..) yapmasını sağladıktan sonra en geç 21.30 da yatakta olmasını sağlayacağım maddeleri yer alacak.” şeklinde bilgilendirdi.
Geçtiğimiz hafta Eğitime uyum olarak okula erken başlayan minik öğrenciler sınıflarına yine gözyaşları arasında girdi. Onları teselli etmek yine öğretmenlerine ve okul müdürlerine kaldı.
Editör: TE Bilişim