İlçe Başkanı Serdar Bozyaka düzenledikleri aşure hayrıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Aşure bir ve beraber olmanın yanında, bir kazanda kaynamanın, kaynaşmanın, farklılıkları koruyarak, aynı kazanda pişebilmenin bir ve beraberliğin simgesi olarak algılanır, kaynayan o kazanda herkes kendi varlığını koruyabilmeli, kimse ötekini kendisine benzetmeye çalışmamalı. Tıpkı o çorbada olduğu gibi. Aşure böyle bir yiyecek. Bir yanda Kerbela öte yanda Aşure, birbirini tamamlayan bir bütünün parçaları gibiler. 
Öylesine uyumlu, öylesine anlamlılar. Dünyanın hiç bir döneminde zalim galip gelmemiştir. Hatta 'eğer bir zalim erken gitsin' isteniyorsa, vatandaşımız ona şöyle söyler; 'zulmü artsın, zulmü artsın ki bir an önce defolup gitsin'. 1375 yıldır bu acı dinmedi. Bundan sonra da dinmeyecek. Ama tarihten ders alarak yeni acıların yaşanmaması insanın görevidir. Müslümanlık sevgi dinidir, insanı merkeze aldığını herkes bilir. Yüreğinizde kin değil sevgi olmalı. Çocuklarımıza, sevgiyi öğretmeliyiz, birliği öğretmeliyiz, beraberliği öğretmeliyiz, beraber yaşamayı öğretmeliyiz. Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinde birisidir. Dinimiz diyor ki, 'işi ehline vereceksin, işi inancına göre vermeyeceksin, kimliğine göre vermeyeceksin’. Eğer bizim kitabımız işi ehline ver diyorsa, insanlığa insan gibi hizmet etmeli. Eğer siz ayırırsanız, 'bu bizden ya da bu bizden değildir' diye, insanlığı ayırırsınız, insanları ayırırsınız. Müslümanlıkta kin yoktur. O nedenle bir halk ozanımız der ki ‘Cehennem dediğinde dal odun yoktur herkes ateşini buradan götürür'. İşin özü budur. Hiç kimsenin endişesi olmasın, bu topraklarda yaşayan 81 milyon vatandaşımıza sahip çıkacağız, hiç bir ayrım yapmadan. Alevi'sine de sahip çıkacağız, Sünni'sine de sahip çıkacağız, Ezidi'sine de, Süryani'sine de sahip çıkacağız. Hiç bir ayrım yapmayacağız. İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve bizim başımızın üzerinde yeri vardır. İnsanı inancı, kimliği, hoşgörüsü dolayısıyla seveceğiz. Sevgiyi bu topraklara ekeceğiz, kini bu topraklardan kaldıracağız. Beraber olacağız, birlik olacağız. Birileri bizi bölmek istiyor. Biz bölünmeyeceğiz, birilerinin oyununa da gelmeyeceğiz. Ve şunu söyleyeceğiz her yerde, Allahımız bir, peygamberimiz bir, kitabımız bir, ehlibeytimiz bir. Ayrılmayacağız. Ayrılığı bir kenara bırakarak, çağdaş uygarlığı yaşayarak, herkesin aş, herkesin iş sahibi olduğu, herkesin huzur içinde yaşadığı güzel bir Türkiye'yi yeniden inşa etmek istiyoruz” dedi.
CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı’nın aşure hayrına Şehzadeler İlçe Başkanı Zerrin İşnel, İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Cebeci, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ekrem Kara ve 27. Dönem Manisa Milletvekili Adayı Lale Erdoğan Tunçer de katıldı.

Editör: TE Bilişim