İŞKUR’dan yapılan açıklama şu şekilde:

“İŞKUR, KOSGEB ve MÜSİAD arasında imzalanan protokol kapsamında 8 grup halinde Manisa ili ve ilçelerinde düzenlenecek olan 200 kişilik girişimcilik eğitimleri başlamıştır. Düzenlenen programların toplam süresi 32 saattir. Gruplara ait eğitimler 4’er günde tamamlanacaktır. Eğitim süresince katılımcılara 20 TL cep harçlığı verilecektir. İş kazası-meslek hastalığı ve GSS primi ödemeleri de İŞKUR tarafından yapılacaktır.
Program sonunda kişilere verilecek girişimcilik belgesi ile katılımcılar kendilerine ait yeni işyeri açmak için KOSGEB’in verdiği desteklerden faydalanabileceklerdir. Ayrıca girişimcilik belgesi alan engelli vatandaşlarımıza  iş yeri açmaları halinde İŞKUR tarafından 50.000 TL , eski hükümlülere de  30.000 TL hibe desteği sağlanmaktadır.
Bu eğitime katılmak isteyen ve girişimcilik ruhuna sahip kişilerin başvuru tarihlerini e-devlet üzerinden takip ederek yine e-devlet üzerinden   KOSGEB’e, sonrasında Manisa İŞKUR İl Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekmektedir. Kurslarımız 25’er kişilik gruplar halinde peyderpey açılacak olup başvurular Eylül 2018 sonuna kadar devam edecektir.”
Editör: TE Bilişim