Türk müzik tarihinin en özel isimlerinden biri olan ve 20 yıl önce hayatını kaybeden Barış Manço için Manisa’nın Akhisar ilçesinde anma gecesi düzenlendi.

Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen Akhisar Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akhisar Belediyesinin katkıları ile düzenlenen Barış Manço’yu anma gecesi Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi. Farkındalık oluşturmak amacıyla Akhisar’daki müzik öğretmenlerinden oluşan koro ve solistlerin söylediği Barış Manço şarkılarını aynı zamanda sahnede işaret dili ile eşlik edildi. Toplam 16 şarkının seslendirildiği konseri Akhisarlılar tarafından büyük ilgi ile izlendi. Programda konuşan Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Erdem, “20 yıl önce kaybettiğimiz Barış Manço bizim kadim kültürümüzden beslenmiş ve bu entelektüel kişiliği ile birleştirerek sanatına yansıtmış birisiydi. Bunun için ne yapabiliriz, bu sanatçı için ne yapabiliriz. Tabii ki Akhisar’ımız yakışan bir organizasyon yapmayı planladık, böyle bir geceden bahsettiğimizde de kendimizi yalnız hiç hissetmedik. Tüm Akhisarlıları ve bu geceyi düzenleyen arkadaşlarımızı yanımızda bulduk ve böyle bir gece tertip edildi. Ben bu gecede bizlere destek olan beraber olan tüm paydaşlarımıza, başta biraz sonra orkestrada yer alacak, işaret dili ile yer alacak ve solist olarak yer alacak tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve bu vesile ile devlet sanatçısı büyük sanatçı Barış Manço’yu bir kez daha rahmetle minnet yad ediyoruz" dedi.

Gece sonunda orkestra ve solistlere teşekkür eden Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, uzun zamandır hissetmediği duyguları yaşadığını ifade etti. Geceye Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Erdem ve Akhisarlılar katıldı.
Kaynak: iha