Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “İçişleri bakanlığımızdan ilgili birimlerimizin temsilcileriyle Manisa’mızı ziyaret ediyoruz. İçişleri Bakanlığı olarak birçok alanda doğrudan vatandaşlarımıza dokunan hizmetler yapıyoruz. Terörle mücadeleden asayiş hizmetlerine, uyuşturucuyla mücadeleden trafik hizmetlerine, nüfus ve vatandaşlık hizmetleri iş ve işlemlerinden sivil toplumla ilişkilere, düzensiz göç ve mücadeleden afet ve acil durum hizmetlerine kadar birçok alanda milletimizin, devletimizin hizmetinde olmaya çalışıyoruz. Bu hizmetleri yaparken sunumun hem etkin hem verimli, hem ekonomik ve hepsinden önemlisi vatandaş odaklı bir hizmet anlayışıyla sunulmasına özen gösteriyoruz. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun önderliğinde her geçen bu hizmetleri daha da iyileştirmeye, kalitelisini daha da yükseltmeye, vatandaş memnuniyetimizi daha üst seviyelere çıkarmaya çalışıyoruz. Bunun için de bakanlıktan oluşturduğumuz bakan yardımcılarının başkanlığında oluşturulan heyetlerle illerimizi ziyaret ediyoruz. Bugün benimle birlikte jandarma genel komutanlığından, emniyet genel müdürlüğünden, sahil güvenlik komutanlığından, nüfus ve vatandaşlık genel müdürlüğünden, göç idaresi genel müdürlüğünden ve AFAD başkanlığından sorumlu temsilci arkadaşlarımız var” dedi.  

Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Manisa Valimiz Ahmet Deniz öncülüğünde asayiş ve güvenlik hizmetleri olmak üzere verdiğimiz bütün hizmetlerden çok ciddi memnuniyetlerin olduğunu biliyoruz. İçişleri Bakanlığı olarak başta terörle mücadele olmak üzere, milletimizin muzdarip olduğu her hizmet alanıyla ilgili eksiklerimizi süratle tamamlamaya ve daha iyisini yakalamaya özen gösteriyoruz. Asayiş olaylarıyla ilgili yaptığımız çalışmalar, hem trafik terörüne karşı verdiğimiz mücadele, hem uyuşturucuya karşı verdiğimiz mücadele hem de hizmet birimlerimizle bürokrasinin azaltılarak, işlemlerinin sadeleştirilerek daha süratli bir şekilde vatandaşlarımıza sunulmasına yönelik önlemlerimiz, açık kapı projelerimiz, muhtarlar toplantısı gibi dayanışma ve fikir alışverişine, geri dönüşümlere değer katan projelerimizi bundan sonra daha da geliştirerek sürdürmeye devam edeceğiz. İnşallah bu zor coğrafyada, bu zor dönemde, etrafımızda neredeyse sınırlarımızın çok önemli bir kısmında hiç devletin kalmadığı bir dönemde başta terörle mücadele olmak üzere hizmetlerimizi her geçen daha da iyileştirerek bu ağır coğrafyada Anadolu topraklarının huzur ve sükunun adresi ülkemizin de güçlü, güvenilir bir ülke olarak yoluna devam etmesi için bundan sonra da elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bugüne kadar bu anlayışla hizmet veren başta Manisa valilerimize, mesai arkadaşlarımıza, İçişleri Bakanlığımızın bütün personeline canı gönülden teşekkür ediyoruz.” 
Açıklamanın ardından Bakan Yardımcısı Ersoy, mülki idare amirleri ve il müdürleriyle toplantı yaptı. Ersoy, Sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarıyla bir araya geldi, birimlerden hizmet alan vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim