5500 Konutluk Akgedik Toplu Konut Projesinin 2. etabında 3+1 bin 62 konutun hak sahiplari arasında yapılan şerefiyeli maliyetli kura töreni Yunusemre Belediyesi Muradiye Sosyal Tesislerinde yapıldı. Törene Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, TOKİ Uzmanı Eray Hatipoğlu, İlçe Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Palabıyık, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı İlkcan Durmaz, Yüklenici Firma Yetkilileri, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesi Şehzadeler Belediyesi Mehteran Takımı konser verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi yaptı.

"MUTLUYUZ”
TOKİ ortaklığıyla dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak amacıyla yola çıktıklarını dile getiren Başkan Mehmet Çerçi, “Göreve gelir gelmez vaad ettiğimiz projeleri yerine getirmek için Ankara’da ziyaretlerimizi yaptık. Bu günlere geldik. Mutluyuz, gururluyuz. Akgedik’e sık sık gidiyoruz. Ev sahiplerimizin konuğu oluyoruz. 2. Etap da hızla yükseliyor. Ege mimarisini dikkate alarak yapılan örnek bir proje. TOKİ bu konuda bir marka. Sadece konut değil şehirleşme adına herşeyi inşa ediyor. En kısa zamanda konutlarınıza taşınmanızı arzu ediyoruz. Burada yeni bir şehir kuruluyor. Tüm donatıları yapılıyor” dedi.

TOPLU KONUT PROJELERİNİN DEVAMI GELECEK
3. etap için başvuruların başladığını da hatırlatan Başkan Çerçi, toplu konut projelerinin devamının geleceğini müjdelerek şunları söyledi: “1000 konuttan oluşan 3. etabın başvuruları da başladı. En önemli şart hiç evinin olmaması. Halk Bankası şubelerine başvuruda bulunulabilecek. Engellilerimiz, emeklilerimiz, şehit yakınları da duyurulan tarihlerde müracaatlarını yapabilirler. Ayrıntılı bilgiyi belediyemizden alabilirler. Önümüzdeki süreçte Gürle OSB Kent Projesini de Gürle Mahallemizde hayata geçireceğiz. Orta Ölçekli Sanayi Sitesini de 2-3 yıl içerisinde yapacağız. Belediye olarak onlarca projeyi hayata geçirdik. Çalışan ve üreten bir belediyeyiz.”

ÇOK GÜZEL BİR YAŞAM ALANI
Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Palabıyık da Yunusemre Belediye Meclis Üyesi olarak bu projeye katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Çok güzel bir yaşam alanı oluyor. Böyle bir projenin içerisinde yer almak bizleri gurulandırıyor. Yeni evlerinizde mutlu bir şekilde yaşamanızı diliyorum” diye konuştu.

“YUNUSEMRE ŞEHRİN EN ÜCRA KÖŞESİNE HİZMET GÖTÜRÜYOR”
İlçe Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın rehberliğinde TOKİ Türkiye’nin her yerinde harikalar yaratıyor. Bunların biri de ilçemizde. Binlerce vatandaşımız ev sahibi olacak. Konut en önemli ihtiyaçlarından biri. TOKİ ve belediyemiz bu anlamda önemli bir hizmet yapıyor. 1. etapı gördük. Mükemmel bir şehir yaratılmış. Şehir merkezimizden en uzak ücra köşesine kadar vatandaşımıza hizmet götüren başkanımızı ve ekibini kutluyorum.”
Törende konuşan AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ise Yunusemre Belediyesi’nin vizyon projeleriyle şehri kalkındırdığını söyledi. Başkan Çerçi ve ekibini kutlayan Milletvekili Bilen yaklaşan yerel seçimlere atıfta bulunarak Cumhur İttifakına destek istedi.

İLK KURALARI BİRLİKTE ÇEKTİLER
Konuşmaların ardından 3+1 konutlarda bin 62 hak sahibinin hangi dairede oturacağı ve maliyetlerinin belirlendiği şerefiyeli maliyetli kuraların çekimi yapıldı. İlk olarak şehit ve gazi ailelerin kura çekimi yapıldı. Sahneye davet edilen hak sahipleri protokol üyeleriyle birlikte dairelerini belirledi.

2 kısım halinde ihale edilen 2. etap projesinde 1503 konut, 25 işyeri, 1 cami, 12 derslikli ilkokul, 12 derslikli ortaokul, altyapı ve çevre düzenlemeleri yer alıyor.
TÜM PROJELER TAMAMLANDIĞINDA;
Bir milyon 550 bin metrekare alan üzerine kurulacak Akgedik Yunuskent’te 5 bin 500 konut, 21 eğitim kurumu, 2 hastane, 1 pazaryeri, 7 ibadethane, 14 çocuk oyun parkı, 5 ticaret merkezi, 7 kent meydanı ve pek çok yatırım hayat bulacak.

Editör: TE Bilişim