Öğretmenevi’nde düzenlenen kadın kolları il istişare toplantısına AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Semra Kaplan Kıvırcık ve İsmail Bilen, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Şule Uygur, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök ve partililer katıldı. 
AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Aynil Yavaş, AK Parti sayesinde kadın siyasetçilerin sayısının arttığını söyledi. AK Parti hareketinin çok önemli bir güç olduğunu vurgulayan Yavaş, kadınların AK Parti sayesinde güçlü olduğunu dile getirdi. Kadınların AK Parti ile birlikte siyaseti öğrendiğini kaydeden Yavaş, “Önümüzde çok önemli bir yerel seçim var. Kadınlar olarak her zaman olduğu gibi bu seçimde de sahada olacağız. AK Partili kadınlar olarak Manisa Büyükşehir Belediyesini ve ilçe belediyelerini kazanmak istiyoruz. Bunun için kadınlar olarak daha çok çalışacağız, gayret göstereceğiz” dedi. 
Kadınsız bir teşkilatın olmayacağını vurgulayan AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli,  kadın kolları olmadan seçime gidilemeyeceğini, kadın kolları olmadan seçimin kazanılamayacağını kaydetti. Mersinli, “İyi ki AK Parti kadın kolları var. Kadınlarımız AK Parti bayrağını zirvede tutacaklar. Kadınlarımız yerel seçimlerde başta büyükşehir belediyesi olmak üzere 17 ilçede büyük başarı göstereceğine olan inancımız tamdır. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
AK Parti’nin Manisa’dan seçilen tek kadın milletvekili olan Semra Kaplan Kıvırcık, kadınların büyük gayretleri sonucu bugün mecliste Manisa’yı temsil ettiğini söyledi. Kadın kollarının gücünün en yüksek seviyede olduğunu vurgulayan Kıvırcık, “Ak Parti’nin başarısında en büyük paylardan biri kadınlardır. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, siyasette kadınların önünü açmıştır.  Bizler geçen 16 yılda heyecanımıza tecrübelerimizi de ilave ederek, AK Parti belediyeciliğin anlayışına günden güne hizmette üst çıtaya taşıyarak bugün Türkiye’nin birinci partisi, Müslüman coğrafyasının ümidi, umudu olduk. Biz yerel seçimlerde erkeklerden önce, gençlik kollarından önce ana kademeye yol açanlar olacağız. Çünkü yerel seçimler her gönüle girerek kazanılır. Manisa’nın tanışması gereken Ak belediyeciliği en iyi biz kadınlar biliyoruz. Çünkü kadınlar şehrin asıl yaşayanları. Manisa’da kadınlarımıza güveniyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim